De zaalcompetitie is geëindigd en de meeste teams beginnen langzaam met de eerste trainingen. 

Hockey jij nog in je oude stad/dorp en ben je helemaal klaar met het heen en weer reizen? Ga jij volgend jaar op kamers en zoek je een nieuwe hockeyclub? Of ben je je bierbuikje helemaal zat en wil je eindelijk weer eens gaan sporten? Lees dan vooral even verder! 

HCR 

Hockey Club Rotterdam is de grootste en bekendste hockeyclub van Rotterdam. Vroeger hebben hier spelers als Fatima Moreira de Melo gespeeld en momenteel is het de thuishaven van Seve van Ass en Jeroen Hertzberger. Heren1 is al jarenlang een stabiele factor in de hoogste competitie, helaas hebben de dames het iets minder goed voor elkaar. Na in de finale te hebben gestaan voor het landskampioenshap, ging het bergafwaarts. HCR heeft een paar jaar geleden een grote leegloop gehad van leden, waardoor de club nog maar 13 dames- en 8 herenteams telt. Maar elk voordeel heeft zijn nadeel: er zijn genoeg velden om op te spelen. 

Leonidas 

Leonidas is op dit moment de één na grootste hockeyclub in Rotterdam, maar schijn bedriegt. Ondanks dat Leonidas niet mag strijken met de eer van de grootste hockeyclub, is ze met 33 dames- en 34 herenseniorenteams wel dé studentenclub van Rotterdam. Een aantal jaar geleden heeft Leonidas een grote toevoer gekregen van nieuwe leden en was daardoor gedwongen om een aantal nieuwe velden bij te bouwen. Ondanks dat de club nu zes velden telt, is het niet gek om pas rond 21.30 uur te beginnen met trainen. Gelukkig maken de legendarische feesten de gekke trainingstijden goed! De club staat bekend om haar feesten en de gezellige sfeer. Wil je graag tophockey spelen dan kun je beter kijken naar HCR of Victoria, want ondanks de vele teams heeft de club geen teams in de hoofdklasse.  

rsg hockey

Victoria 

Deze club staat vooral bekend om haar jeugdteams en tophockey (en de grote hoeveelheid ‘kak’). Victoria is een middelgrootte vereniging. Ben je nog iets jonger en wil je een goede hockeyopleiding, dan is Victoria de club voor jou! Victoria is meester in het creëren van hockeytalenten, maar heeft soms een beetje moeite om de talentjes te behouden. Het aantal seniorenteams is vergelijkbaar met HCR, maar de teams spelen een stukje minder hoog.  

E.H.V. Never Less 

Erasmus Hockey Vereniging Never Less is de enige studentenhockeyvereniging van Rotterdam. Hier kan je alleen spelen in een interne competitie.  Aan het begin van het jaar worden er eigen teams gevormd en deze teams spelen elke maandagavond tegen andere teams van Never Less. De teams zijn gemengd en alle niveaus komen hier bij elkaar. Zo zijn er leden die al vanaf hun zesde een stick vast houden en mensen die nog veel moeite hebben om überhaupt een bal te raken. De vereniging bestaat uit ongeveer 250 leden (circa 8 teams). Een eigen veld of clubhuis heeft de vereniging niet, de kunstgrasvelden van Leonidas worden gebruikt om wedstrijden op te spelen. 

 

Coverfoto: Flickr/Bill Slattery JrCC BY-NC-ND 2.0