Het zal een kwestie van tijd zijn voordat jouw ouders op bezoek komen in Rotterdam om de stad te bezichtigen waar hun zoon of dochter studeert, uitgaat, winkelt en boodschappen doet. Waar neem je ze mee naartoe? 

 

De Markthal en de markt

De Markthal is direct gelegen bij bus/metro/trein/tramstation Blaak, en is dus goed te bereiken met het openbaar vervoer. Zijn jouw ouders cultureel en/of toeristisch ingesteld? Dan is dit te plek om te laten zien in wat voor architectonisch en cultureel ontwikkelde stad jij leeft! 

De Markthal heeft tientallen kraampjes met alledaagse en niet-zo-alledaagse producten. Je kan er kraampjes vinden met typisch Nederlandse producten, zoals stroopwafels, maar ook speciaalzaken met bijzondere producten uit veel verschillende landen en culturen, die niet in elke supermarkt te koop zijn. 

Als jouw ouders op een dinsdag of een zaterdag op bezoek komen, kunnen ze gelijk de grote markt van Rotterdam meepakken, die op het plein voor de Markthal staat. De producten zijn misschien iets minder exclusief dan in de Markthal, maar zeker betaalbaarder. Daarbij is de typische Rotterdamse mentaliteit hier live mee te maken: niet lullen maar poetsen!

RSG ouders op bezoek

De Koopgoot

Vanaf de Markthal loop je zo door richting de Koopgoot. De Koopgoot is één van de kenmerkende straten van Rotterdam. Hier zijn veel bekende winkelketens te vinden, zoals Lush, Monki, en de grootste H&M van Europa. De Koopgoot loopt onder de Coolsingel door, en komt uit bij de Lijnbaan, een andere bekende winkelstraat in Rotterdam.  

 

Kabouter Buttplug

Mochten jouw ouders een ietwat pervers gevoel voor humor hebben, is het zeker leuk om onderweg even langs het kunstwerk “Santa Claus” bij het Eendrachtsplein te lopen. De kerstboom die door deze vermeende kerstman vastgehouden wordt, lijkt echter verdacht veel op een seksspeeltje. Dit kunstwerk is door de Rotterdammers dan ook omgedoopt tot Kabouter Buttplug. 

 

Witte de Withstraat

De Witte de With is één van de bekendste uitgaansstraten van Rotterdam. Naast het hoge culturele gehalte, zijn er veel leuke tentjes en cafeetjes waar je gezellig wat kan drinken met je ouders. Het is dan aan jou of je vertelt over de dronken avonturen die je in deze straat beleefd hebt. 

 

Boijmans Van Beuningen 

Om te laten zien dat Rotterdam niet één en al winkelen en uitgaan betreft, kan je je ouders meenemen naar Boijmans Van Beuningen, een museum voor beeldende kunst. Naast de vaste collectie met interessante klassiekers (zoals de toren van Babel!), is er ook regelmatig een expositie of tentoonstelling die zeker de moeite waard is.
 
Rotterdam is een hele diverse stad, met merkwaardige architectuur en wanneer je over straat loopt de kans bestaat dat je zomaar een kunstwerk tegenkomt. Naast deze voorbeelden, heeft Rotterdam nog veel meer leuke en interessante plekken en bezienswaardigheden te bieden, waar je ouders maar een andere dag voor terug moeten komen!