Met deze zes handige tips zorg je ervoor dat jullie roadtrip episch wordt. 

1. Check goed wat je mee moet nemen als je een auto gaat huren

Je stapt in het vliegtuig naar Sardinië samen met je beste vriend, om daar in een gehuurde fiat500 het eiland rond te crossen. Jullie dus braaf naar de Italiaanse autoverhuurder om je racemonster op te halen, blijkt dat je een creditcard nodig hebt om de auto mee te krijgen. Geen cash, geen pinpas, maar een creditcard. En laat dat nou net iets zijn wat je niet hebt. Nou, zeg maar doei tegen je roadtrip. 
Dit is dus het zielige verhaal mijn lieve, onoplettende vriendje. Zorg dat je nooit in deze situatie terecht komt en kijk goed wat je allemaal nodig hebt om je auto op te kunnen halen. 

2. Plan je benzinestops!

In Nederland zijn we gewend dat elke zoveel kilometer wel een benzinestation te vinden is en we zijn dan ook amper bekend met het zenuwslopende knipperende benzinelampje terwijl het eerstvolgende tankstation nog 100 kilometer verderop is. In het buitenland gaat het er nog wel eens anders aan toe, waar soms binnen een straal van 500 kilometer geen tankstation te vinden is.

Geloof mij, die hartkloppingen en zenuwtrekken wens je zelfs je ergste vijand niet toe. Plan dus van tevoren je tankstops, zodat je niet met een lege tank in the middle of nowhere vast te komt te staan met een lege tank.

3. Zorg dat je altijd genoeg drinken en eten in de auto hebt liggen

Hetzelfde principe als het puntje hiervoor. Denk NOOIT ‘oh we redden het nog wel met een flesje water tot de volgende stop’, vooral niet als het én bloedheet is én je geen idee hebt wanneer de volgende stop is. Autorijden met uitdrogingsverschijnselen is alles behalve leuk.

reizen-autorijden

4. Houd goed in de gaten hoeveel geld je nog over hebt

Er is namelijk niks kutter dan gestrand te zijn in een creepy achterbuurtje ergens midden in Roemenië en tot de conclusie te komen dat je geen geld meer hebt om thuis te komen. 

5. Zorg voor een goede afspeellijst

Chille muziek in de auto is sowieso een must. In Nederland kunnen we nog een beetje naar de radio luisteren, maar niemand die vrolijk wordt van één of andere gare Spaanse radiozender waar alleen maar onverstaanbaar gelul te horen is. 

6. Houd rekening met buitenlandse wetgeving

Ik weet het, dit is zo’n tip die je waarschijnlijk al tig keren van je ouders om je oren gesmeten hebt gekregen, maar toch wil ik het nog even een keertje kort noemen. Het is gewoon echt om te janken als je een dikke boete krijgt omdat je geen brandblusser in je auto hebt liggen als je door Griekenland of Polen rijdt. Check hier wat je verplicht in de auto moet hebben liggen en check hier alle buitenlandse verkeersregels. 
 

Tip: boek via Stufi van Studenten.net

Ga je je roadtrip boeken via een reisbureau? Wees dan slim, en boek bij een reisbureau via Stufi van Studenten.net. Op al je online aankopen die je via ons platform doet, krijg je namelijk een percentage teruggestort in je account. En dat kan aardig oplopen! Het bedrag spaar je op voor gratis festival- en concertkaartjes.