Maar waar vind je in Rotterdam nou echt goede koffie? Hier een paar stekkies waar je je smaakpapillen kunt verwennen terwijl je je cafeïneverslaving mooi in stand houdt.

 

Ookami

Ookami is een leuk zaakje aan het Burgemeester Meineszplein, waar je een bakkie kan halen met echt pit. De koffie is erg lekker en de sfeer is er leuk, en de bonen die ze gebruiken worden in Rotterdam gebrand. Ook voor de wat specialere dingen als slow coffee kun je er terecht. Een aanrader.

 

Bagels and Beans

Zowel de vestiging op de Hoogstraat, het Schouwburgplein en de Stieltjesstraat hebben erg lekkere koffie, en ook een erg lekkere lunch voor bij de koffie. De cappuccino, voor de liefhebber, is erg aan te raden. Er hangt altijd een gezellige sfeer, het is er altijd gezellig druk, en het personeel is erg vriendelijk. Perfect tentje om uit te brakken.

rsg koffie

Doppio Espresso

Op het Kruisplein zit Doppio Espresso. Je waant je zo in Italië als je er binnenloopt. Met een mooie espressobar en een chille sfeer is dit tentje perfect voor de espresso-liefhebber. Ook verkopen ze hier de bonen waar ze hun lekkere koffie van maken, zodat je de lekker creaties die ze hier schenken ook thuis kan proberen na te maken. Er is ook een gelijknamige ijssalon/koffiezaak op de Lusthofstraat die zeker de moeite waard is trouwens.

Deze stekkies zijn perfect om je brakke bakkie, je dagelijkse cafeïnekick, of je chille cappuccino te halen, dus ga er zeker een keer langs als je zin hebt in een lekkere koffie!