Nou, eerlijk gezegd hoop ik van niet, dat het studentenleven voor 90% bestaat uit bier drinken. Ik ben niet zo’n die hard feester :) Gelukkig heb ik via mijn broer en zus, die al een aantal jaren studeren én op kamers wonen, al een beetje mogen proeven van het studentenleven. Ik ontdekte dat het studentenleven veel meer is dan alleen zuipen. Dit zijn mijn verwachtingen van mijn komende studentenleven!

  • Studentenvereniging

Nu ik weet dat ik in Amsterdam wil gaan studeren, moet ik binnenkort maar eens op zoek gaan naar een fijne studentenvereniging! Het lijkt me heel tof om via daar een hoop nieuwe mensen te leren kennen, een netwerk op te bouwen, en – jawel – af en toe naar een feestje te gaan :)

anniek drankflessen

Die zetten we nog maar even terug ;)

  • Eindelijk iets doen wat ik écht leuk vind

Oh, wat lijkt het me heerlijk om eindelijk af te zijn van het vak Latijn, of van biologie, en me bezig te houden met iets waarvoor ik zelf gekozen heb! Natuurlijk zullen er bij communicatiewetenschappen ook wel vakken zijn die ik niet zo interessant vind, maar dan weet ik tenminste waar ik het voor doe.

 

  • Het veel te druk hebben

Ik ken mezelf goed genoeg om nu al te weten dat ik komend studiejaar waarschijnlijk veel te veel dingen leuk ga vinden, en het daardoor veel te druk ga hebben :) Ik denk (of eigenlijk: hoop :) ) dat ik in mijn studententijd daarom ga leren om echt prioriteiten te stellen.

 

  • Een eigen kamertje

Het liefst wil ik na een halfjaartje studeren een eigen kamer huren, in Amsterdam. Het lijkt me supertof om een eigen plekje te hebben (en te mogen inrichten!), en het is ook fijn als ik daardoor niet zo vaak meer hoef te reizen.

Nou, over een jaartje maar eens kijken wat er van deze punten is uitgekomen ;)

Geniet van je dag!


Anniek

 

 

Meer van Anniek

Meer van de andere Helden