Op een zomerse dag is de Kralingse plas een drukbezochte plek. Na een hele dag werken had ook ik behoefte aan een afkoeling. De meeste vriendinnen waren die dag naar het strand gegaan en lichtelijk chagrijnig van het binnen werk was er maar één ding waaraan ik kon denken: het strand! 

Dichterbij dan het echte strand

Helaas waren mijn uren van 9 tot 5, dus een echt dagje strand zat er helaas niet meer in omdat het rijden naar het strand vanuit Rotterdam toch wel meer dan anderhalf uur kost. Daarom besloot ik naar iets meer dichterbij te gaan. Al meerdere keren had ik gehoord over dé Kralingse plas. Dus vol volle moed nam ik mijn handdoek, een pastasalade en een fles wijn mee. 

Helaas bleek ik niet de enige te zijn met dit geweldige idee. Wat erg opvallend was, was het feit dat de helft van het strand volledig bezet was en de andere helft relatief leeg. Op dat moment was het alweer een uurtje of zes en de zin om te zwemmen was alweer weggetrokken, maar ik wilde nog wel even voetjebaden.

Troebel water

Terwijl ik om het ‘strandje’ liep werd me steeds duidelijker waarom er relatief weinig mensen in het water waren (het was op dit moment nog steeds 30 graden, dus een duik nemen was echt niet gek). Het water was erg troebel en de zin om hier mijn voeten in te steken was dan ook gelijk weg. We besloten een rondje te lopen om het strandje en zijn uiteindelijk op het grasveldje wat meer naar achter gaan zitten.
 
Conclusie: het strandje is heerlijk om lekker te gaan lunchen of een wijntje te drinken, maar echt zwemmen zou ik niet aanraden. Wil je een echt strand pakken dan kan je het beste de trein nemen naar Scheveningen. Je doet er ongeveer een uurtje over.
 
En o ja: de reden waarom de ene helft druk bezocht was en de andere helft niet, had waarschijnlijk iets te maken met alle hondenpoep. Dus pas op waar je loopt!


 

Rotterdam_SW_Banner_large