Maandag

Met de maandag is weer een nieuwe werkweek begonnen. Voor mijn stage moet ik erg vroeg op (05:15 uur) en omdat ik ontzettend veel van mijn bedje hou, resulteert mijn ochtend meestal in een vlug ontbijt bestaande uit niet veel meer dan koffie en een rijstwafel met pindakaas. Onderweg haal ik een latte macchiato bij de AH To Go.

Maandag gaat me nog redelijk gezond af: ik lunch met een broodje met kipfilet, rucola, tomaat en pijnboompitjes. Later komen er nog vier boterhammen met gebraden gehakt bij. ‘s Avonds staat er als ik thuis kom al een goed gevuld bordje op me te wachten met gebakken aardappelen, een cordon bleu met satésaus en boontjes. Als toetje neem ik een perenijsje.

Dinsdag

Zodra ik opsta, zet ik het koffiezetapparaat aan en pak ik nog snel twee pakjes kandijkoek mee. Als tussendoortje eet ik een hemelse chocoladecupcake, die mijn vriendin gebakken heeft. Hij ziet er bijna te mooi uit om op te eten, maar toch waag ik mij eraan.

Mijn lunch haal ik in het bedrijfsrestaurant: een bruin pistoletje en een driehoekig broodje met komijnekaas. Mijn tweede tussendoortje van vandaag bestaat uit een appel en een bakje pecannoten. ‘s Avonds begint de ongezonde pret pas echt: ik zorg voor het eten, dus staat er patat met een frikandel speciaal op het menu, gehaald bij de snackbar om de hoek.

Woensdag

Mijn ontbijt van vandaag bestaat uit koffie, een plakje kandijkoek, een latte macchiato van de AH To Go en chocoladekoekjes van Lidl. Spotgoedkoop en superlekker! Op kantoor vul ik dit alles nog even aan met een banaan. Als lunch eet ik een triangelbroodje met pepercervelaat en een ciabattabroodje met komijnekaas.

Tussen de lunch en mijn avondeten eet ik nog even een appel. ‘s Avonds eet ik in de trein, omdat ik vanuit mijn stage in Hilversum direct doorga naar ballet in mijn woonplaats Vlaardingen. Tijdens mijn overstap red ik het precies om even bij Burger King langs te gaan voor een cheeseburger king deal (2 euro!). Na ballet eet ik thuis nog wat snoepjes en daarmee sluit ik mijn dag af.

Donderdag

Mijn ontbijt bestaat vandaag uit koffie (thuis) en een latte macchiato met de chocoladekoekjes van Lidl (onderweg). Voordat ik aan mijn lunch begin, eet ik weer een banaan. Veel variatie zit er niet in mijn eetpatroon: ook mijn lunch is nagenoeg hetzelfde als gisteren. Vandaag eet ik een triangelbroodje met pepercervelaat en een pistoletje met komijnekaas.

Tussendoor krijg ik nog een heerlijke donut, een stuk hazelnoot/nutellataart en een plakje zoeteaardappelcake aangeboden. Er zijn deze week veel jarigen! Niet dat ik dat erg vind, natuurlijk. In de trein terug naar huis eet ik een appeltje en als ik thuis kom, staat er een kopje soep voor me klaar.

Vrijdag

Mijn ontbijt is weer hetzelfde als gisteren. In plaats van een banaantje, eet ik vandaag een stuk worteltjestaart met een lekkere frisse crème aan de buitenkant. Je raadt het al: er is wéér een jarige! Als lunch neem ik vandaag een pistoletje en een ciabattabroodje, beide met komijnekaas.

‘s Avonds eet ik in twee delen: in de trein eet ik een Griekse salade van de AH To Go. Meteen weet ik weer waarom ik meestal naar Burger King ga: ik betaal € 3,50 voor een niet eens zo heel grote salade. Gelukkig is ‘ie wel lekker. Als ik thuis kom eet ik nog een wrap met chili con carne erin: een van mijn favoriete maaltijden!

Zaterdag

Zaterdag is voor mij geen dag van uitslapen: ik ga naar de ledendag van mijn stage! ‘s Ochtends neem ik uiteraard een kopje koffie. Onderweg vul ik het aan met een gezond sapje (van de Action!) en de gebruikelijke chocoladekoekjes.

Bij de ledendag krijgen we als lunch broodjes met ham, pepercervelaat en meer. Als later ook nog een stapel broodjes met kroketten binnen komt, word ik helemaal gelukkig. Als ik terugkom van de ledendag, halen we eten bij Mc Donald’s: voor mij wordt het een Big Mac menu. Na dit luxe diner gaan we naar een verjaardag, waar ik me uiteraard op de chips en nootjes stort.

Zondag

Vandaag mag ik wél uitslapen, hoera! Ik krijg van mijn vriendin een ontbijt op bed met koffie, sinaasappelsap en een boterhammetje met ei. Tussendoor nemen we wat stukjes komkommer en fetakaas.

We lunchen met een boterham met kaas en chilisaus en een grote bak popcorn. Om deze extreem gezonde dag en week af te sluiten, halen we kapsalon. Superfoods? Mij niet gezien!