Je hebt allemaal weleens van die momenten dat je je helemaal rot strest omdat je weer eens te laat begonnen bent met leren voor een tentamen, of je gewoon tot over je oren in het werk zit. 

Bessen

Bessen worden vaak geroemd vanwege hun antioxidanten, maar daarnaast zorgen bessen ervoor dat er niet te veel ‘slechte’ stoffen in onze bloedbanen worden losgelaten na het eten.

Donkere/pure chocola (!)

Een reep van 40 gram chocola per dag zou ons helpen beter om te gaan met stress. Chocola helpt ons aan het gelukshormoon beta endorfine, en voorkomt daarmee dat we in periodes van stress veel zin hebben in zoet.

Noten

Bij stress verbruiken je lichaam en je brein sneller vitamines. Noten zijn hier hele goede bronnen voor. Ze zorgen voor een balans in je bloedsuikerniveau, zorgen ervoor dat je minder zin hebt in suiker en ze ondersteunen de stofwisseling.

Bleekselderij

Bleekselderij bevat tryptofaan en dat helpt je lichaam bij het vrijmaken van serotonine in het brein. Deze laatste stof is nodig voor een positieve mood en een goede nachtrust.

Kamille

Kamille heeft een rustgevende werking, vooral voordat je gaat slapen. Het helpt namelijk je stressniveau te verlagen. Ook is het drinken van kamille na het eten goed om problemen als maagkrampen en constipatie te reguleren.

Olijfolie

Een bepaalde stof in olijfolie ( oleocanthal) heeft dezelfde werking als ibuprofen. Het enige verschil is dat deze stof, in tegenstelling tot ibuprofen, geen bijwerkingen veroorzaakt.

Zoethout

Zoethout kan tijdens een stressvolle periode helpen bij het goed functioneren van je bijnieren. Deze bijnieren maken namelijk hormonen aan die je door de stressperiode heen kunnen helpen, maar het vermogen van de bijnieren om deze hormonen aan te maken, is beperkt.

Visolie

Visolie bevat omega 3 vetzuren die zorgen voor een goede nachtrust, een goed humeur en helpen stressgerelateerde ontstekingen in de cellen te verminderen. Ook kunnen ze ervoor zorgen dat je minder trek hebt.

Koolsoorten

Verschillende soorten kolen bevatten zwavelelementen die onze lever helpen bij het detoxen van stresshormonen.

Bron: Daily Mail