De stokbrood met kruidenboter is als eerste op

Barbecueën is een dynamisch (of chaotisch) diner, want het duurt een poosje voor het eerste vlees gaar is maar iedereen begint doorgaans wel met honger aan een barbecue. Daarom is er altijd stokbrood, welke met allerlei soorten kruidenboter en ander beleg versierd kan worden. Meer dan eens komt het voor dat de plank stokbrood al leeg is, voordat de eerste hamburger geserveerd wordt.

 

De wegwerpbarbecue die niet warm wil worden

Het goedkoopst en gemakkelijkst voor de student is een wegwerpbarbecue. Er zijn echter zowel goedwerkende als slechtwerkende varianten. Heb je per ongeluk een laatstgenoemde variant? Pak dan de spiritus en extra aanmaakblokjes er maar bij, want het succesvol aansteken en opwarmen van je barbecue kon wel eens een frustrerende klus worden.

 

De onvrijwillige barbecuechef

Vlees op de barbecue moet met liefde gedraaid en gekeerd worden, maar niemand staat voor zijn plezier in de rook terwijl de andere levensgenieters languit in de tuinstoel liggen. Toch zijn het vaak dezelfde personen die zichzelf opofferen en het voortouw nemen, in de hoop dat iemand zo onzelfzuchtig is om de taak op den duur over te nemen.

 

Er blijft vlees op de barbecue liggen

Omdat een barbecue uitermate smaakvol en sfeervol is, vallen velen elke keer weer in dezelfde valkuil. We gooi te snel achter elkaar nieuw vlees op de barbecue, en gunnen onze maag niet de tijd de boel te laten zakken. Het gevolg is dat je jezelf binnen afzienbare tijd bolletje rond gegeten hebt, terwijl er nog vele worsten en speklapjes liggen te sudderen.

 

De after-dinnerdip

Een fenomeen wat zich regelmatig voordoet als er uitgebreid wordt gegeten is de welbekende after-dinnerdip. Tel daarbij op dat een barbecue doorgaans plaatsvindt in de buitenlucht en in het gezelschap van enkele biertjes of wijntjes, en alle ingrediënten voor een ultieme after-dinnerdip zijn aanwezig. Bereid je dus maar voor op een halfuurtje uitbuiken, hopelijk in relatieve rust.