Huisgenoten zijn meestal heel erg fijn… Je kunt altijd je brakheid er samen uitchillen met Netflix op de achtergrond, je kunt van je huisgenoten net die paar extra stoelen lenen voor onverwacht bezoek én je kan altijd naar de eetvoorraad van je huisgenoten grijpen zodat je niet in de regen naar de supermarkt hoeft. Maar onderstaande problemen zijn herkenbaar voor iedereen met huisgenoten!

 

1. De altijd aanwezige stapel afwas

Je kent het wel… bepakt en bezakt kom je thuis van de supermarkt om eens een lekker diner te gaan maken. Vol enthousiasme en een knorrende maag wil je beginnen, maar dan zie je die ellendige hoge berg afwas op het aanrecht staan. Je vertikt het eigenlijk om de spullen van je huisgenoten af te wassen, maar tomaten snijden op een ontbijtbordje is ook niet succesvol. Uiteraard heb je net die pan nodig die ergens onderin de gootsteen ligt met aangekoekte stamppotresten.

 

2. ‘Ik lust dat niet’

Eigenlijk is verzinnen wat je als avondeten wilt al lastig genoeg, laat staan dat je nog met al je huisgenoten rekening moet houden. Gelukkig weet je na een tijdje al aardig wat iedereen wel of niet lust en wordt je met alle vertrouwen losgelaten in de supermarkt. Helaas herhaalt hetzelfde ritueel zich weer als er een nieuwe huisgenoot in jullie huis komt wonen. Jullie lievelingsrecept tijdens de huisavond wordt compleet geruïneerd, omdat je nieuwe huisgenoot niet houdt van champignons of zalm. En dan hebben we het nog niet eens over de ‘Wie betaalt wat’ die per ongeluk is afgerekend door je nieuwe huisgenoot.

 

3. Het wc-dilemma

Na een avondje stappen wordt je wakker en merk je dat je toch wel heel erg nodig naar de wc moet van al die biertjes die je de vorige avond hebt gedronken. Je vliegt met hoge nood de trap af en ja hoor… de wc is bezet. Met pijn en moeite kan je het een minuutje ophouden en duik je snel de wc in als je huisgenoot eruit komt. Net wanneer je denkt dat het toch nog allemaal is goedgekomen, kom je erachter dat je huisgenoot de laatste wc-rol op heeft gemaakt.

 

4. Onbekende mensen in huis

Huisgenoten hebben je vaak genoeg in je lelijkste chilloutfit gezien of make-uploos zien rondlopen door het huis. Je kijkt dus eigenlijk nergens meer van op en voelt je compleet op je gemak bij je huisgenoten. Toch is het wel zo fijn als je huisgenoten even vertellen als er iemand op bezoek komt. Het is namelijk een pijnlijke situatie als je in je ondergoed naar de douche wil lopen en plotseling de scharrel van je huisgenoot jou recht in de ogen aankijkt.

 

5. Het schoonmaakrooster

Het is fijn als iedereen in huis zich aan het schoonmaakrooster houdt, maar dit blijkt soms nog een hele opgave. Helaas kom je er al snel genoeg achter als je huisgenoot verzaakt heeft om schoon te maken. Struikelen over een stapel vuilniszakken bij het openen van de deur is wel het laatste waar je zin in hebt. Ook zal je zien dat je huisgenoot net niet heeft schoongemaakt als je ouders met een grote glimlach plotseling voor de deur staan: surprise!