Reis je elke dag met de trein naar school? Dan kun je vast een aantal van deze ongemakkelijke maar herkenbare momenten afstrepen!

 

1. Spiegelraam

Het is ’s ochtends vroeg. Je hebt je een beetje verslapen en checkt nog gauw even je make up in het raam van de trein. In het raam zie je dat iemand je - waarschijnlijk al veel te lang - aanstaart. Hé, hoi…

 

2. Rennen voor de trein en hem dan missen

Behalve dat dat gewoon rot is voor jezelf, lacht de rest van de mensen op het perron je ook nog eens zachtjes uit.  

 

3. Rennen voor de trein en dan hijgend binnenkomen

Oké, je hebt gerend voor de trein en je haalde hem wél: YES! Alleen een beetje jammer dat je zo buiten adem binnenkomt dat je de komende 5 minuten nog even uit moet hijgen. 

 

4. Prullenbak-struggles

Prullenbakjes in de trein, ze zijn lastig. Vaak zitten ze helemaal vol, waardoor je de rest van de treinreis met dat appelklokhuis in je hand opgescheept zit.

 

5. Wissels

Als je vaak dezelfde trein neemt, dan weet je inmiddels precies waar onderweg de wissels zitten en kan je alle mensen die bijna op hun smoel vallen bij zo’n schokkende trein heel hard uitlachen. Maar als jij het zelf bent die bijna op iemands schoot valt door zo’n wissel, is het iets minder leuk.

 

Meelezers

Oké, eigenlijk is dit meer een ergernis dan een ongemakkelijk moment: meelezers. Van die mensen die totaal ongegeneerd over je schouder een heel app-gesprek meelezen. Irritant!

En... Wat is jouw meest ongemakkelijke moment in de trein ooit?