1. Je leert elkaar beter kennen

Na een tijdje denk je dat jij je vrienden uit je huis of vereniging door en door kent. Schijn bedriegt. Als je met elkaar op vakantie gaat, ben je 24/7 bij elkaar in de buurt. Je ziet dan een keer wat je vrienden eigenlijk altijd doen als ze thuis zijn; Thijs blijkt een onwijze angsthaas te zijn en Maartje superrommelig. 

2. Een ander soort vakantie

Als je met een grote groep op vakantie gaat, kun je verwachten dat je vakantie anders wordt dan dat je gewend bent. De een houdt van een sportieve vakantie, terwijl de ander graag op het strand ligt. Het is een aanrader om van tevoren een enquête op te stellen en de vakantiegangers in te laten vullen wat zij graag willen doen op vakantie. Zo krijg je een gevarieerde vakantie waar je toch doet wat iedereen leuk vindt.

3. Het is niet erg om iets thuis te vergeten (behalve je paspoort natuurlijk)

Met 10 personen op vakantie gaan betekent 10 koffers extra. Het is dus helemaal niet erg als je bijvoorbeeld een haarborstel bent vergeten of een paar sokken. Je reisgenoten zullen je met liefde hun spullen lenen. Misschien heb je wel geluk dat één van je reisgenoten genoeg inpakt voor maanden in plaats voor weken! Een andere optie is natuurlijk om het product dat je mist gewoon te kopen in het buitenland. 

4. Er is altijd een reisleider

Wat het reizen met een groep onwijs fijn maakt: er zijn altijd twee of drie personen die de reis organiseren. Zij weten precies hoe laat je iedere dag waar moet zijn en welke outfit je aan moet trekken. Van tevoren is er sowieso een paklijst beschikbaar wat de voorbereiding voor je reis heel easy maakt. Daarnaast zorgt de reisleider er altijd voor dat iedereen op tijd is (dat is voor sommigen nog weleens lastig).

5. Zorg dat je een gezamenlijke pot geld hebt

Geld is altijd een belangrijke kwestie. Voordat je op reis gaat, moet er al veel betaald zijn. Een goede tip is om een gezamenlijke pot te maken waar de basisproducten van gekocht kunnen worden zoals water, ontbijt, lunch en avondeten. Dan hoef je niet steeds met veel contant geld rond te lopen. Tijdens je reis zal je waarschijnlijk ook veel onverwachte excursies doen. Denk aan surflessen of kooklessen. Spaar zelf dus ook een bedrag bij elkaar, zodat je je daar op vakantie geen zorgen over hoeft te maken!