Rustig


De stille huisgenoot is de rust zelve. Ondanks dat je niet veel met elkaar communiceert, kan je bij hem of haar altijd terecht voor gezelschap én rust tegelijk. Nu is de drempel om op deze roomie af te stappen wat groter dan normaal, aangezien je elkaar alleen maar kent van ‘hoi’ en ‘dag’ zeggen. Maar goed, het leven zit vol uitdagingen! Heb je behoefte aan rustig gezelschap? Go for it!

Stille wateren hebben diepe gronden

Dit punt sluit aan bij het vorige punt. Onder het buitenste laagje stille huisgenoot zit ook een karakter wat misschien wel de moeite waard is om te leren kennen. Even doorheen prikken en misschien heb je er wel een nieuwe vriend bij!

 

Onvoorspelbaar

De stille huisgenoot zegt niet zoveel. Je hebt eigenlijk geen idee wat er in het hoofd van deze persoon omgaat. Het lijkt wel of de stille huisgenoot alles ‘wel prima’ vindt. Toch kan dit type huisgenoot onverwacht uit de hoek komen met een bitse of assertieve opmerking.  

 

Einzelgänger

Je kan de stille huisgenoot soms ook wel zien als een einzelgänger. Hij of zij zoekt de gezelligheid niet op en vermaakt zich prima alleen.  

 

Netjes

Soms heb je niet door dat je stille huisgenoot thuis is. Dat komt natuurlijk door de stilte, maar ook doordat hij of zij alle spullen in huis weer netjes terugzet waar het stond na gebruik. Je weet niet eens of je stille huisgenoot überhaupt kookt of naar de wc gaat…