1. Eten uit de bonus

"Wat eet jij vanavond?" 

"Weet ik niet, wat is er in de bonus?" 

Ja, dit moet vast bekend klinken. Je wilt natuurlijk het liefste eten waar je trek in hebt, maar bij weinig geld wordt het eten wat er in de aanbieding is. Iemand met geldproblemen creëert hierdoor iedere avond de meest vreemde combinaties van bonusartikelen. Maar je moet toegeven, sommige creaties smaken nog best goed! En anders zijn er altijd nog de goedkope pizza's van budgetmerken. 

 

2. Op vakantie met het gezin

Een rondreis door Azië, stappen op één van de vele feesteilanden of interrailen door Europa? Nee deze persoon gaat altijd nog lekker een paar weekjes met zijn ouders mee. Het hele gezin wordt inclusief spullen in de auto gepropt en hop naar Zuid-Frankrijk om van het campingleven te genieten. Maar hé, zo hoeft het niet te zijn. Misschien wordt het juist wel vertoeven in een super-de-luxe resort. Helaas wel zonder het gezelschap van je vrienden.

 

3. Losgaan in de uitverkoop

Het aanvullen of veranderingen van je garderobe kan een hele leuke bezigheid zijn. Jammer genoeg moet deze persoon altijd even wachten tot alles weer in de uitverkoop komt voor hij of zij toe kan slaan. Ook staat hij of zij bij verschillende online nieuwsbrieven ingeschreven om extra korting te krijgen. Het wachten kan alleen aardig lastig zijn als het oog op een specifiek item gevallen is. Dat wordt iedere dag in de gaten houden of de sale alweer is begonnen. 

 

4. Terrasjes zijn taboe

Als het zonnetje weer eens door de wolken komt, dan zou je denken dat dit de perfecte gelegenheid is om een terrasje te pakken, maar niet voor hem of haar. In plaats daarvan trekt hij of zij met een fles wijn en lekkernijen van het budgetmerk naar een lekker parkje om hier de dag door te brengen. Met een kleine wegwerp barbecue wordt zelfs voor het avondeten gezorgd. Natuurlijk is iedereen van harte welkom, op voorwaarde dat ze zelf voor eten en drinken zorgen ;-).