vu

Voor degenen die deze vlog nog niet hebben gezien: vorige week zaterdag liep ik een dagje mee op de VU bij de studie communicatiewetenschappen. Naast een hoop nieuwsgierigheid nam ik ook de camera mee!

Toen ik na die meeloopdag rond een uur of 3 weer thuis kwam, voelde ik me heel gek. De meeloopdag was heel tof geweest, en de studie leek me ook echt leuk. Weird. Zou dit dan dé studie zijn?

collegezaal

Wat is communicatiewetenschappen?

Eerst maar even kort over wat de studie communicatiewetenschappen inhoudt, en wat het zo leuk maakt! Bij deze opleiding bestudeer je allerlei oude en nieuwe vormen van communicatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan allerlei social media, maar ook aan kranten, tijdschriften, reclamecampagnes en meer. Je onderzoekt hoe al die communicatieprocessen werken en wat voor effect ze hebben op mensen.

Wat je kan met deze studie? Ontzettend veel! Een kleine greep uit een grote groep beroepen: je kan bijvoorbeeld tekstschrijver worden, medewerker marketing of pr bij bedrijven, journalist, communicatieadviseur, marktonderzoeker of redacteur worden. Allemaal dingen die me ontzettend leuk lijken!

fietsen

Maar waar?

Dat ik communicatiewetenschappen wil doen, daar ben ik nu dus wel 95% zeker van. Maar: waar? Er zijn namelijk een heleboel plekken waar je deze studie kan volgen: in Enschede, Nijmegen, Wageningen en in Amsterdam (bij de VU of de UVA). Op dit moment zit ik nog een beetje te twijfelen tussen Nijmegen en Amsterdam… Ik zal hier later nog wat meer over schrijven!

avans

Vorige ‘studiekeuzes’

Voordat ik communicatiewetenschappen ontdekte heb ik al heel wat andere studies bekeken. Bijvoorbeeld bedrijfs- en consumentenwetenschappen, waar ik ongeveer een jaar geleden helemaal lyrisch van werd. Of advanced business creation, een hbo-studie in Den Bosch, waar ik een paar maanden geleden bij heb gekeken.

Die twee studies heb ik echter laten vallen, en mijn blik is nu gericht op communicatiewetenschappen. Een studie die me heel leuk lijkt, maar waarvan ik nog steeds niet helemaal kan geloven dat dit nou mijn uiteindelijke studiekeuze zal worden. Het voelt gewoon zo bizar dat ik nu al weet wat ik over een half jaar wil doen. 

Ach, we gaan het zien. Binnenkort nog maar eens in Nijmegen kijken, en dan in mei mijn definitieve keuze maken!

 

Meer van Anniek

Meer van de andere Helden