Kralingse plas

Rotterdam biedt prima plekken om hard te lopen, gewoon lekker in de buitenlucht. Mijn persoonlijke favoriet is rondom de Kralingse plas. Deze ronde is ongeveer 5 kilometer en je kunt op het asfalt lopen, maar ook op ‘t gras, of je pakt een stukje bos mee. Ook als je gewoon wilt wandelen is dit een prima locatie.

De binnenstad

Je kan ook gewoon in de binnenstad van Rotterdam hardlopen. Er zijn vier routes die langs de Maas gaan, door de bewegwijzering op de stoep kan je deze makkelijk volgen. Je hebt de keuze tussen de verschillende afstanden: 21, 10, 5 en 3,5 kilometer. 

De groene marathon

Verder is er voor de fanatieke hardloper in Rotterdam ook ‘de groene marathon’. Dit is een Rotterdamse marathonroute die door veel parken, het bos, over landweggetjes en dergelijke gaat. Met andere woorden, gewoon door en langs het groen. De route is een ruime 42 kilometer, net als de echte marathon.

Algemene tips

Nog niet overtuigd? Hier nog wat tips!
- Ren samen, dit werkt motiverend. Het is gezelliger en je hebt ook een stok achter de deur, je zal minder snel een hardloopsessie overslaan.

- Ren niet met een volle maag, dit geldt eigenlijk voor elke sport. Maar je moet ook zeker niet met een lege maag gaan lopen.

- Ren je lange afstanden? Neem een flesje water mee, zorg dat je genoeg drinkt.

- Zorg voor goede kleding. Vooral schoenen die meeveren zijn belangrijk, hierdoor krijgen je knieën minder schokken die voor blessures kunnen zorgen. Verder kan een windbreaker ook fijn zijn.