Tijd om weer hele dagen te genieten van muziek met een lekker drankje. De toegangsprijzen voor al die festivals zijn echter iets minder om van te genieten. Daarom zochten wij voor jou de leukste gratis festivals voor de komende maanden. Gratis ja. G-R-A-T-I-S. 

Dancetour Breda

Vandaag (zondag 15 mei) kun je al genieten van Dancetour in Breda. Van 13:00 tot 21:00 uur kun je genieten van artiesten als Yellow Claw, Showtek, Sunnery James & Ryan Marciano en nog veel meer. 

SOIA, Utrecht

Strand Oog In Al (SOIA) in Utrecht organiseert elke zondagmiddag een festival op hun terrein. Zo komen artiesten als Cleavage, Buurman & Buurman en andere techno artiesten hier draaien. Daarbij heeft SOIA een ‘mooi weer garantie’: de vrijdag ervoor wordt bepaald aan de hand van de weersvoorspellingen of het doorgaat of niet. Dus alleen met mooi weer is er een festival!

Plugged Festival, Eindhoven

Op 2 juni is de vierde editie van het Plugged Festival. Het festival is op het terrein van de TU Eindhoven en wordt vrijwillig georganiseerd door studenten. Het festival staat bekend om haar DIY-metaliteit, een relaxte sfeer en de scherpe programmering.

ZomerZondagen, Rotterdam

Tussen 5 juni en 7 juli is er iedere zondag een ZomerseZondag in het park bij de Euromast in Rotterdam. De Zomerzondagen wordt ook wel de vakantie in de stad genoemd: niks moet en de ontspannen sfeer maakt het festival tot de ontmoetingsplek van de Rotterdamse zomer.

Making Waves Festival

Zaterdag 18 juni kun je op het intieme stukje strand van de Safari Lodge in Zandvoort genieten van zon, zee strand en indie-, elektronica- en technomuziek. Het festival kent inmiddels vier geslaagde edities op het strand van Bloemendaal, maar vanaf dit jaar zal het voor het eerst in Zandvoort plaatsvinden.

Lepeltje Lepeltje, Utrecht

Op Lepeltje Lepeltje kun je genieten van eten, drinken, cultuur en muziek. Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni wordt park Lepelenburg in Utrecht omgetoverd tot een intiem festival.

Parkpop, Den Haag

Een goede sfeer in het park, gezelligheid en leuke muziek: de ingrediënten voor een tof festival (oké, een beetje mooi weer is ook welkom!). Parkpop heeft voor 26 juni onder andere Typhoon, De Kraaien en John Coffey geboekt.


Met dank aan Festivalinfo.nl