Leerstof bijhouden

Elk vak in één keer halen, dat is het streven. Ze gaat elke week de leerstof bijhouden zodat je tijdens de lessen al nuttige vragen kunt stellen en niet op het laatste moment nog 500 bladzijdes in je hoofd moet stampen. Ondanks het mooie streven zal je waarschijnlijk weer genoeg momenten meemaken waarop je op het allerlaatste moment nog een volledig tentamen moet voorbereiden.

 

Spullen/laptop geordend houden

Een geordend leven is een stuk relaxter leven. Je neemt je voor om al je schoolbestanden gestructureerd op je laptop op te slaan en alle belangrijke papieren op een vindbare plek te bewaren. Uiteindelijk belanden al je bestanden toch weer op je bureaublad waardoor je inmiddels je achtergrond niet eens meer kunt zien en liggen al je belangrijke papieren ergens op een prop onderin je tas.

 

Een agenda bijhouden

Om verder te gaan op het gestructureerde leven; een agenda is hierbij ook essentieel. Je weet precies wat voor werk je wekelijks moet doen en kunt zo alles mooi inplannen, inclusief je privéleven en andere verplichtingen. Maximaal twee weken gaat dit goed (want dan ben je nog niet extreem druk op school), daarna loopt het toch al gauw in de soep en kun je die agenda net zo goed weggooien.

 

Een studenten- en privéleven combineren

Je studie (en punten halen) zijn natuurlijk heel belangrijk, maar vrienden/familie/kennissen zijn misschien nog wel belangrijker. Kunst is om beide dingen goed te combineren. 

 

Minstens één keer per week met je studiegenoten naar de bieb

Goed voor je sociale contacten en bovendien kunnen jullie elkaar helpen met de lesstof. Klinkt als een perfect idee, totdat jullie er allemaal steeds minder zin in hebben en de locatie van bibliotheek langzaam verschuift naar de kroeg. Boeken veranderen in biertjes en de gespreksonderwerpen gaan van uiterst serieus naar wazige gesprekken die je morgen toch alweer vergeten bent.

 

Op tijd naar bed gaan

Ha-ha. Moeten we hier nog op ingaan?