Het is bijnaaaaa zover: kerst! De tijd dat iedereen gezellig met elkaar is en zoals altijd zich helemaal volpropt met allerlei (ongezonde) dingen. Vaak gehoord: “Hierna ga ik weer lijnen…” Maar waarom zou je niet een gezond kerstdiner kunnen hebben? Wij verzamelden wat tips en recepten voor je!

 

1. Veggies all the way

Misschien ga je voor het vijfde jaar op rij gourmetten – net als de helft van Nederland – en kijk je nu alweer op tegen al dat vette vlees op die grillplaat. Niet getreurd! Zorg gewoon voor extra veel groentes. Champignons, paprika, courgette, wortel.. wat kan er eigenlijk niet gegrild worden? Lekker èn gezond: jij overleeft dat gourmetten wel!

 

2. Soup of the day

Waarom zou je niet beginnen met een soepje vooraf? Maak hem dan vooral zelf, dan weet je zeker wat er in gaat en het is nog lekkerder ook!
Maak bijvoorbeeld deze tomaten-groentesoep.

 

3. Ga voor mager vlees

Oke, groentes zijn leuk, maar je wilt ook iets anders eten. Toch? Kies daarom voor mager vlees.
Een biefstukje of een stuk rosbief: niks mis mee! Of wat dacht je van kip of kalkoen? De vulling is vaak wat het ongezond maakt, niet het vlees zelf.

 

4. Let op bij het dessert

Misschien wel het lekkerste deel van het kerstdiner: het toetje. Maar hoe doe je dat nou zonder daarna met een paar extra kilo naar huis te gaan? Probeer ten eerste minder dessert te nemen. Neem gewoon een kleiner stukje taart.
Of maak zelf een gezonde variant van bijvoorbeeld chocolademousse.

 

Wat je ook gaat maken, vergeet vooral niet te genieten! Merry Christmas!

 

 

Foto: Pixabay