Maar wacht, je hebt die foute trui en dat stomme boek die je vorig jaar cadeau kreeg nog ongebruikt in je kast liggen; die kun je mooi gebruiken als cadeau voor dit jaar. Klinkt bekend? Dat kan kloppen, want heel veel mensen hergebruiken vaak kerstcadeaus van vorig jaar.

Het bedrijf Birchbox ondervroeg 3000 Amerikaanse vrouwen over hun koopgedrag wat betreft kerstcadeaus.

Recyclen van cadeaus moet kunnen, maar pakpapier niet

Bijna de helft van de vrouwen zal dit jaar minstens één cadeau van vorig jaar opnieuw onder de kerstboom leggen. Gemiddeld moeten ze voor tien mensen een cadeau kopen.

Verder is het opmerkelijk dat volgens de vrouwen het recyclen van cadeaus moet kunnen, maar dat datzelfde niet voor pakpapier geldt; 64 procent vindt dat je pakpapier niet mag hergebruiken.

 

Foute en gemakzuchtige cadeaus

Niet elk cadeau is een schot in de roos. Een lidmaatschap voor de sportschool bijvoorbeeld, is volgens de vrouwen het meest foute cadeau dat je maar kan geven. Gemakzucht in de vorm van contant geld als kerstcadeau mag dan weer wel; 47 procent van de vrouwen doet het op die manier.

Aan meerdere mensen hetzelfde cadeau geven is ook een populaire vorm van gemakzucht; maar liefst 81 procent maakt zich er op die manier gemakkelijk vanaf.