Bestuursjaar

Een populaire bezigheid onder studenten die actief zijn bij een studenten(sport)vereniging of een ander soort vereniging, is het doen van een bestuursjaar. Gedurende zo’n jaar doe je ontzettend veel ervaring op en leer je veel op het gebied van organisatie, verantwoordelijkheid en leiderschap. Bovenal is een bestuursjaar natuurlijk ook onwijs leuk en maak je vriendschappen voor het leven.

 

Commissies

Tijdens je studententijd kun je je op vele verschillende manieren ontplooien en ervaringen opdoen in vele gebieden. Een belangrijk manier hiervoor is het doen van commissies. Commissies vind je terug bij alle soorten vereningen, en deze zijn verantwoordelijk voor de organisatie van uiteenlopende activiteiten, uitjes en andere bezigheden. Je kunt hierbij denken aan congressen, (thema)feesten, bedrijfsbezoeken of zelfs heuse wintersporten.

 

Werk

Langer studeren kost geld en als de ouders niet (veel) kunnen bijspringen, moet je geld bijlenen van ome DUO. Op zich geen ramp, maar je bouwt wel een schuld op. Als je gedurende je studententijd een bijbaan hebt, is een beetje studievertraging al een stuk beter te overzien

 

Politici

Een andere manier om jezelf gerust te stellen door te kijken naar de Nederlandse politici. Mensen zoals Alexander Pechtold (D66), Mark Rutte (VVD) en Emile Roemer (SP) hebben respectievelijk 11, 8 en 8 jaar over hun opleidingen gedaan. Toch blijkt een studievertraging ook voor hen niet het einde van de wereld te zijn geweest.

 

Leeftijd

Je studententijd is volgens velen de mooiste tijd uit je leven. Doen waar je zin in hebt, vrienden maken voor het leven en de meeste bijzondere ervaringen opdoen. Waarom zou je daar al keurig na 4 jaar mee klaar willen zijn? Geniet er van zolang als het kan en plak een paar jaartjes aan je studententijd! Meer tijd voor ervaringen, uitstapjes, bijzondere ontmoetingen en memorabele nachten. Zo lang je maar wel in je achterhoofd houdt dat je het een keer zal moeten afronden. Veel studenten lopen studievertraging op, maar gelukkig zijn er zat redenen te bedenken die deze uitloop enigzins kunnen goedpraten.