1. Neem voor de echte dorst een flesje water mee.

Misschien een beetje sloeberachtig, maar wel erg handig: een eigen flesje water in je tas. Zo hoef je op het terras geen drankjes tegen de dorst te bestellen en drink je alleen maar voor het lekkere. Dit scheelt geld, omdat je dan in plaats van eerst twee water en dan een wijntje gelijk voor dat wijntje kan gaan. Als je dan je flesje stiekem even mee naar de wc neemt, kan je hem gelijk weer eventjes voor de rest van de dag vullen.

 

2. Spreek rond borreltijd af in plaats van etenstijd

Als je rond etenstijd op een terrasje zit ontstaat vaak de behoefte een lekkere maaltijd te bestellen. Dit is net zoiets als boodschappen doen terwijl je honger hebt, een 'no go' voor de arme student. Door tussen de maaltijden door af te spreken weersta je de verleiding beter en begin je niet gelijk te watertanden bij ieder bord dat voorbij komt. Bij lekkere trek kun je onderling natuurlijk altijd nog wat brood of een bittergarnituur delen, dan ben je in ieder geval een stuk goedkoper uit.

 

3. Skip de alcoholische drankjes.

Het klinkt moeilijk, maar als je echt blut bent is het verstandig om dat speciaal biertje eventjes over te slaan en gewoon voor een glaasje fris te gaan. Op het terras betaal je voor alcohol namelijk een aardig bedrag, terwijl je eventueel ook altijd thuis een heerlijke cocktail op tafel kan toveren. Ga als je echt je portie alcohol nodigt hebt voor bier of wijn uit de tap, dat is al een stuk goedkoper.

 

4. Kies een terras buiten het centrum.

De prijzen kunnen in het centrum door de goede locatie aardig oplopen. Toeristen gaan er toch wel zitten, omdat ze de omgeving niet kennen. Als een echte insider weet jij natuurlijk wél waar de leuke plekjes buiten het centrum zijn. Deze terrasjes zijn wat rustiger en over het algemeen ook een stukje goedkoper. Je kan nu én lekker in de zon zitten én genieten van je drankje zonder jezelf te veel zorgen te maken over het geld.