Station Kapsalon

Deze smakelijke bijnaam ontstond toen het ontwerp van de stationshal van Rotterdam Centraal bekend werd en ontwerper Baschz opmerkte dat hij het station op een aluminium bakje van het gerecht kapsalon vond lijken. Baschz maakte er een plaatje bij en al snel werd dit populair via sociale media. Station Kapsalon is verder ook supertoepasselijk omdat dit gerecht een aantal jaar geleden is ontstaan in Rotterdam-West.

Koopgoot

Ik denk dat bij veel mensen de originele naam niet eens bekend is:  de Koopgoot heet officieel de Beurstraverse. De bijnaam spreekt verder wel voor zich: het is een goot waar je je geld kunt uitgeven.

Het Potlood

Aan het opvallende puntvormige dag ontleent de Blaaktoren zijn meer bekende bijnaam het Potlood. Het gebouw is te vinden direct naast de Kubuswoningen en zie je als je station Blaak uitloopt. 

De Zwaan

Een van de bekendste elementen van het nieuwe Rotterdam, de Erasmusbrug kreeg vanwege zijn sierlijke vorm door Rotterdammers de bijnaam de Zwaan. De Erasmusbrug blijft een oneindige inspiratiebron voor fotografen en ik moet ook eerlijk toegeven dat het een pracht plaatje blijft om naar te kijken.

rsg gebouwen markthal

De Koopboog

Een beetje afgeleid van de Koopgoot, bestaat er nu ook een Koopboog. Vernoemd naar de duidelijke vorm van de Markthal. De bijnaam is ontstaan omdat mensen het niet echt een markt vinden - geef ze eens ongelijk!

Kabouter Buttplug

Santa Claus bij het Eendrachtsplein is misschien wel een van de bekendste kunstwerken van Rotterdam. Het doel van het beeld was om een levensgrote kerstman met kerstboom te fabriceren om de consumptiecultuur uit te beelden. Echter lijkt de kerstboom volgens velen ook op iets anders…

 

Rotterdam_SW_Banner_large