1. Intelligent

Dit is eigenlijk niet iets wat je over jezelf hoort te zeggen, anderen zouden dit over jou moeten zeggen. Jijzelf weet wel dat je intelligent bent en dat de werkgever op zoek is naar iemand die intelligent is, maar zeg dit toch maar niet over jezelf tijdens het gesprek. Goed alternatiefGa voor woorden die aangeven hoe jij denkt, woorden die als feiten neergezet worden en niet oordelend zijn. Zeg bijvoorbeeld dat je een snelle leerling bent en out of the box kan denken (en geef hier ook voorbeelden van).

2. Succesvol

Je kan iets succesvol doen maar je kan jezelf niet succesvol noemen. Zou je in een sollicitatiegesprek ook benoemen dat je bijvoorbeeld rijk en knap bent? Dit is een beetje het zelfde idee, niet doen dus. Goed alternatiefJe kan wel benadrukken waar je goed in bent, wat zeker aan te raden is om te doen. Het verschil ligt hem in waar je de nadruk op legt. Als je zegt dat je succesvol bent, komt het over alsof je in alles wat je doet uitblinkt. Zeg je dat je succesvol bent in bijvoorbeeld draaiboeken maken, dan leg je de nadruk op een kwaliteit waar je over beschikt.

3. Aardig

Je kan wel zeggen dat je heel aardig bent of snel aardig gevonden wordt maar hoe ondersteun je dat met voorbeelden of het bewijs daarvan? Beetje hetzelfde als dat je zegt dat je intelligent bent. Goed alternatiefOm aan te kaarten dat je goed in de groep lag bij collega’s kun je zeggen dat je een teamplayer bent en goed samen kan werken. Of dat je enthousiast bent en om je collega’s geeft. Je kan ook zeggen waar je allemaal aan mee hebt gedaan. Je hebt bijvoorbeeld een afscheidsfeestje georganiseerd voor die ene collega of je hebt geholpen met een bepaald probleem. Dit spreekt veel meer voor jou dan dat je alleen zegt dat je aardig bent.

4. Bescheiden

Het is vreemd om op te scheppen over hoe bescheiden je wel niet bent. Dan moet je uit gaan leggen waarom dan wel niet en daar lul je je zelf moeilijk uit. Dit komt niet echt ten goede aan het vertrouwen van je misschien toekomstige werkgever. Goed alternatief Als er echt onderwerpen naar boven komen waar jij over op wilt scheppen, doe het dan iets subtieler. Vertel feiten zoals wat jij hebt gedaan om het behaalde resultaat te krijgen en wat anderen ervan vonden. Laat zo de werkgever zelf oordelen over jouw aandeel in het succes (maar laat er geen onduidelijkheid over bestaan dát je een aandeel had).

Bron: USA Today