Date/galaplicht

Je gaat eigenlijk altijd met een date naar een gala Gebruikelijk zal de man altijd de vrouw vragen, tenzij het een schrikkeljaar is (2016!), dan vragen juist de vrouwen de mannen.

Hoe vraag je je date?

De man schrijft een blauwe brief met zilveren letters aan de vrouw, waarbij hij haar uitnodigt om met hem naar het gala te gaan. Als de man de brief afgegeven heeft, of verstuurd, zal de vrouw een roze brief met gouden letter terugschrijven waarbij zij hem uitnodigt op de thee. Tijdens deze theedate zal zij laten blijven of zij met hem mee wil naar het gala. 

Aan de hand van het gebak kun je herkennen of de galaplicht van toepassing zal zijn. Bij de galaplicht gaat de man ervan uit dat zijn date na het gala met hem naar huis gaat om samen een wilde nacht te beleven.
Dit kan op verschillende manieren:
•         Thee met niks = nee
•         Thee met koekje = als vrienden
•         Thee met gebak = als meer dan vrienden
•         Thee met gebak + slagroom = all the way
 

Kleding

De man draagt een smoking of rokkostuum met gelakte schoenen. Dit is afhankelijk van de dresscode. Black tie betekent een smoking (zwart strikje). Bij de dresscode white tie draag je een rokkostuum (wit strikje). Een horloge is uit den boze, gezelligheid kent immers geen tijd.

De vrouw draagt bij de black-tie dresscode een korte of lange avondjurk. Bij de white-tie dresscode, wat een formelere stijl is, hoort de vrouw een lange galajurk te dragen. Eventueel kan je een bijpassend tasje en hoge hakken dragen. 

Corsage

Een corsage wordt verzorgd door de uitnodigende partij. Dit kan zijn een mooi bloemstukje zijn, maar je hebt ook de mogelijkheid om hier iets studentikozer mee om te gaan en je fantasie te gebruiken. Denk aan: minions, kaarten, walkietalkies enz. De corsage wordt links gedragen. De vrouw draagt haar corsage ondersteboven.

Tips

Nog een paar simpele tips:
Word niet te dronken, dit is een behoorlijke afknapper.
Zorg dat je een ontbijtje in huis hebt, of in ieder geval behoorlijke anti-katermiddelen.
Doe het veilig, dan zal je gala-avontuurtje hopelijk geen klein probleempje opleveren.

 

Rotterdam_SW_Banner_large