Bij binnenkomst is het nog heerlijk weer en ziet het er al lekker vol uit!

binnenkomst

Door vertraging en luiheid is de openingsact gemist, dus voor ons is de eerste act Gary Clark Jr. Lekkere, energieke muziek voor op de vrijdagmiddag!

Een aantal acts later trad Years & Years op, waarvoor ik zelf wel hyped was. Het optreden was qua kwaliteit niet de beste, maar door de ietwat rare zanger en zijn vreemde opmerkingen resulteerde het in een onophoudelijke lachbui.

years&years

Ook de helden van Major Lazer gaven een hele toffe show! Ze moeten de functies van hun laptops en mengpanelen nog even helemaal doorkrijgen had ik het idee, maar de show was verder heel erg energiek met veel bekijks! Inclusief een rondje over het publiek in een grote plastic bal.

majorlazer1

De eerste headliner Red Hot Chili Peppers is het beste te omschrijven als een hitjeskanon. Leuk voor de kenner van onder andere Californication en Can’t Stop, maar als je de band niet kent was de show niet meer dan kijken naar een overjarige man met een pornosnor die wat over het podium springt.

rhcp1

Dag 2 - zaterdag

Bij binnenkomst is het helaas iets leger en minder stralend weer dan op de eerste dag…

Binnenkomstdag2

Door de veelal tegenvallende acts op deze dag sleepte ik me over en weer tussen de stages zonder echt iets mee te krijgen van de artiesten, maar gelukkig is er altijd het vloeibaar goud om ons gezelschap te houden in zulke tijden.

bier

Hoewel ik het helaas vanaf een afstandje heb moeten kijken, gaf Robin Schulz een mooie show!

Robin Schulz

Tweede headliner Rammstein deed beduidend meer moeite dan RHCP en leverde dan ook een brute en hele toffe show!

Rammstein1

Dag 3 - zondag

De dag van de regen en modder begon eventjes droog met een leuke nieuwe ontdekking voor mij: Walking On Cars.

Walking on Cars

Nadat de eerste hoosbui was weggetrokken werd het tijd voor John Newman. Hoewel hij een beetje veel gedronken had volgens mij, was het een hele energieke show met alle bijbehorende hitjes!

john newman

Misschien een van de grootste publiekstrekkers, Kygo, maakte er een spectulaire, leuke en op momenten zelfs mooie show van!

Kygo

Wat mij betreft de meest energieke en leuke show (maar ik ben ook een fanboy) was die van Skunk Anansie. Skin (de zangeres) stuntte over het podium heen, betastte cameramensen en bandleden en crowdsurfte tussendoor nog een paar keer.

Skunk Anansie 1

Als laatste was er dan natuurlijk nog Sir Paul McCartney. De man, de legende. Hoewel het niet mijn muziek is, was het een leuke show met veel publieksinteracties en mooie momentjes ertussen (zoals bijvoorbeeld bij Hey Jude en Let It Be).

pmc

Pinkpop zit er weer op voor dit jaar. Ik kijk al uit naar de volgende editie!

 

Wil jij volgend jaar (gratis!) naar Pinkpop? Klik hier!