1. De 'Spongebob-boxer'-fase

via GIPHY

Het is niet dat je een naaktfobie hebt of nog nooit een geslachtsdeel hebt gezien. Het is het feit dat je langs je huisgenoot moet lopen die met een knalgele lubberende boxer nonchalant zijn brood staat te smeren. “Goodmorgen sunshine.” Ehm, jij verschuilt je voorlopig nog lekker in een trui die tot je nek is opgetrokken.

2. De ‘faalnaam’-fase

via GIPHY

Voor het eerst maak je deel uit van de fenomenale, met alcoholdoordrenkte huisavond. De remmen gaan los en je faalt gigantisch hard waardoor je eerste ‘faalnaam’ een feit is. Ach joh, acht weken lang ‘Sloompie’ als huisnaam is geen ramp. Het maakt je weerbaar en laat je inzien dat na vier bier onder de tafel liggen ook een talent kan zijn.

3. De ‘preutsheid-af’-fase

via GIPHY

Eerder kwam je uit de douche met een mega strandlaken om je heen. Nu loop je steeds vaker in een minuscuul handdoekje door het huis met de smoes dat je dan minder hoeft te wassen. Een beetje gegrinnik blijft altijd, maar voor de rest beginnen naakte bierbuiken, flubberbillen en overmatige beharing meer en meer vertrouwd te voelen.

4. De ‘puber’-fase

via GIPHY

Eigenlijk vind je ook dat er teveel haren in het putje van de douche zitten. En waarom vervangt niemand de vuilnisbak als die propvol is? En waar is het bier als je het nodig hebt? Voor het eerst voel je dat je ook wat te zeggen hebt. Je zet de eerste stapjes op de ‘huisdictatortrap’ en wordt een waardige huisgenoot in de zwijnenstal.

5. De ‘guilty-pleasure’-fase

via GIPHY

Je zingt in de douche, zet foute hitjes op de verkeerde momenten aan, zorgt voor een zware kebablucht na het uitgaan en boert na het eten. Je roomies weten dat je huilt bij Finding Nemo, een liefde voor Bastognekoeken hebt en bang bent voor onweer. En bij je ‘special roomies’ durf je zelfs uit te huilen als de kebablucht in kotslucht is veranderd en je een kater hebt waardoor het voelt alsof je langzaam stervende bent.

6. De ‘ik-durf-te-poepen-zonder-schaamte’-fase

via GIPHY

Als je de laatste fase ruimvoldoende hebt voltooid kun je zeggen dat je echt je plek hebt gevonden. Deze fase houdt in dat je luid en duidelijk tegen je huisgenoten durft te verkondigen dat je gaat ‘schijten’, ‘drukken’ of ‘papa trots gaat maken’. Je zit officieel op de goede weg en bent nu een volwaardig onderdeel van je studentenhuis. Puik werk!