Avocado

Als er iets enorm in de populariteit is gestegen afgelopen jaren, dan is het deze groene vriend wel. Massaal lopen we in de supermarkt in de avocado’s te knijpen om er zeker van te zijn dat we ze wel snel op kunnen eten. Deze populariteit is te verklaren: een avocado kan overal op of in én het is ook nog eens hartstikke gezond. De gezondheidsvoordelen zijn eindeloos, waaronder een lager risico op hart- en vaatziekten. 

Kokosolie

Olie = vet, dus dat kan nooit goed voor je zijn. Je hersenen vullen het (helaas) automatisch voor je in. Maar niks is minder waar, want kokosolie ondersteunt een gezond immuunsysteem. Bovendien kan kokosolie je hongergevoel verminderen, waardoor je minder eet zonder dat je daar echt mee bezig bent. 

Vis

Omega’s for the win! Rijkelijk aanwezig in bijvoorbeeld haring, vis en paling. Hoe vetter de vis, hoe gezonder; raar maar waar. Vette vis als zalm, haring en makreel is goed voor de hersenen en het zenuwstelsel. Plus omega-3 vetten zijn ook nog eens ontstekingsremmend. En omdat het zonnetje niet altijd schijnt in Nederland, kan het ook geen kwaad om meer vis te eten! Vis is namelijk ook een goede bron van vitamine D. 

Tahin

Deze ken je wellicht niet, maar tahin zit vaak in je potje hummus. Heerlijk als dip, op brood of bij je avondeten. Maar wat zit er in tahin? Geroosterde, gehakte en vervolgens gemalen sesamzaadjes. En die zijn hartstikke goed voor je, want ze zitten vol met eiwitten en gezonde vetten. 

Chocolade

We sluiten het lijstje goed af. Want echt waar, chocolade (tot een bepaalde hoeveelheid natuurlijk) is ook goed voor je! Specifiek de cacao in chocola, want het stimuleert je bloedsomloop en er zit ijzer en calcium in. Plus, het hoge percentage cacao is goed voor je humeur :) 

Fotocredits: Unsplash/Kelly Sikkema