1. Bier

Met stip op nummer één, want zeg nou zelf: (bijna) iedereen gaat aan het bier tijdens zijn/haar studietijd. Of je het nu wilt of niet, bier is het goedkoopste studentendrankje en daarom leer je het vanzelf wel drinken. Al die piekuren hebben ook meteen weer een nadeel: de volgende ochtend vervloek je jezelf en had je gewild dat je niet al je geld uitgegeven had (en nu geen kater had).

2. Pizza

Vooral populair onder de anti-kokers onder ons: pizza. Snel, makkelijk en lekker, velen van ons zullen toegeven dat er elke week toch minstens één keer wel pizza op tafel staat. Zelf maken? Neuh, die diepvries is goed genoeg. Ongetwijfeld dat je veel spijt gaat krijgen van al die pizza’s maar man! Wat is een pizza toch lekker af en toe!

3. Cafeïne-drankjes

Of het nou een blikje Red Bull of een kopje koffie is, met die korte dagen die wij als studenten maken ontkom je niet aan een korte oppepper in de vorm van een cafeïnedrankje. Je wéét dat het slecht voor je is maar je ziet geen andere manier om wakker te blijven overdag.

4. Vette hap na het stappen

Je neemt je telkens weer voor om het niet te doen maar na het uitgaan schreeuwt je lichaam om vet eten, en ja: dan eindig je wéér bij de kebab-zaak of friettent. Dat gedachte ‘Had ik dat maar niet gedaan’ de volgende ochtend kan niet op tegen de voldoening die je voelt na de eerste hap uit je broodje döner.

5. Wraps

Vaak eten we dit aan het einde van de maand wanneer onze portemonnee ons niks anders toelaat. Wraps zijn makkelijk en goedkoop en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Een zakje sla en wat gehakt: it’s as easy as that.

Heb je na een paar maanden toch genoeg van dat makkelijke voedsel en wil je graag koken, maar niet te moeilijk? Geef de hoop niet op! Lees dit artikel eens.

Beeld: Pixabay/wilkernet