Wat voor bedrijf is Safe Ears?

“Wij produceren en verkopen de Thunderplugs: oordoppen die het geluid filteren en je wél van de muziek kunt genieten, maar geen gehoorbeschadiging oploopt. Onze doppen zijn verkrijgbaar voor de prijs van een biertje en je ziet ze niet zitten als je ze draagt.”

Wat studeren jullie?

“We hebben beide conservatorium gestudeerd in Amsterdam. Ik studeer momenteel nog Commerciële Economie in Leiden.”

Is het bedrijf ontstaan vanuit jullie studie?

“We spelen samen in een aantal bands en onderweg naar gigs hadden we het vaak over goede ideeën. Quinten Huigen, mijn compagnon, heeft zelf tinitus opgelopen toen hij jong was. Dit is een blijvende pieptoon ten gevolge van een gehoorbeschadiging en verdwijnt nooit meer. Daarnaast kwamen we erachter dat gehoorbescherming bijna nergens te verkrijgen is in het uitgaansleven. Deze twee dingen bracht ons op het idee ons bedrijf te beginnen.”

Hoe is het begonnen?

“We hebben van elk optreden dat we gedaan hebben een beetje geld opzij gezet, totdat we een aardig potje hadden. We zijn toen alle benodigde certificaten gaan halen. Dit viel overigens wel tegen, want het halen van de certificaten kostte meer tijd en geld dan gedacht. Uiteindelijk hebben we na een jaar de eerste oordoppen gemaakt en verkocht.”

Hebben jullie een startkapitaal nodig gehad? Zo ja, hoe zijn jullie hieraan gekomen?

“Wij hebben niets geleend, maar alles zelf bij elkaar gespeeld. Toen we beginnen konden we ook nergens geld lenen, dus we moesten wel zelf sparen. Achteraf zijn we hier wel blij mee, want we hebben goed leren budgetteren en we hebben geen schulden.”

Verdienen jullie er al (goed) aan?

“We hopen dit jaar voor het eerst uit de negatieve cijfers te komen. Voordat we op papier winst maken duurt nog wel even, aangezien we veel eigen kapitaal in het bedrijf hebben gestoken. Het is dus nog niet winstgevend, maar we zien wel de mondiale potentie van ons product.”

He combineer je studeren en ondernemen?

“Dat is wel lastig. Je moet heel goed plannen. Het is wel fijn dat het meeste werk voor m’n studie al klaar is, zodat ik best vrij ben. Ik merk wel dat ik ondertussen meer werk dan studeer, dat is echt van het laatste jaar. Dat is ook goed, aangezien ik studeer om te doen wat ik nu al doe.”

Hoe zien jullie de toekomst van het bedrijf?

“Wij zijn veel bezig in het buitenland. Momenteel hebben we een divisie in Spanje en we zijn bezig met mensen in Ierland en Amerika. We hopen de komende jaren enorm te kunnen groeien in andere gebieden dan Nederland. Ook binnen Nederland zijn de grenzen nog lang niet bereikt, we hopen dat we over een tijd alle grote clubs en festivals kunnen leveren.”

Wat is je advies aan studenten die een eigen bedrijf willen starten?

“Zorg ervoor dat je een product of dienst hebt waar je volledig achterstaat. Het kost ongelofelijk veel tijd en moeite om een goed bedrijf op te zetten, dus je moet zeker weten dat je ervoor gaat en niets liever wilt dan het bedrijf uit de grond knallen!”

Elke twee weken interviewen wij een studentondernemer over zijn of haar eigen bedrijf. Heb je ook een eigen bedrijf en lijkt het je leuk jezelf in de rubriek 'Student & Ondernemen' terug te zien? Stuur dan een tweet naar @studentennet, laat een bericht achter op onze Facebookpagina of stuur een mail naar redactie@studenten.net.