Wat voor bedrijf is Make My Event?

“Make My Event is een full-service event agency. Wij leveren zonder twijfel de leukste, meest hardwerkende en hoogopgeleide hosts en hostesses met een goede uitstraling. Daarnaast zijn we flexibel, hebben een oneindige ambitie en denken we graag mee met de klant. We zijn pas anderhalf jaar bezig en inmiddels organiseren we ook volledige events voor klanten, van particulieren tot multinationals.”

Wat studeer je?

“Ik zit in het vierde jaar van International Business & Languages op de Hogeschool van Amsterdam.”

Is het bedrijf ontstaan vanuit deze studie?

“Nee, Make My Event is ontstaan omdat wij zagen dat iets beter kon. Daarnaast denk ik dat het feit dat ik uit een ondernemersgezin kom ook zeker heeft meegespeeld.”

Hoe is het begonnen?

“Anderhalf jaar geleden ben ik samen met Lotte Brunninkhuis, mijn compagnon, begonnen. We werkten zelf als hostess en zagen dat het veel beter kon. We merkten steeds vaker dat collega’s vooral aangenomen werden vanwege hun uiterlijk. Het ontbrak veel van hen aan een gastvrije, behulpzame houding, ze waren vooral model. Toen we ontdekten hoeveel geld organisaties voor de hosts en hostesses betalen, besloten wij dat het beter en voordeliger kon.”

Hebben jullie een startkapitaal nodig gehad? Zo ja, hoe zijn jullie hieraan gekomen?

“In het begin hadden we weinig kapitaal nodig. We hebben nu genoeg kapitaal opgebouwd om verder te groeien.”

Verdienen jullie er al (goed) aan?

“In het begin hebben we uiteraard alleen maar geïnvesteerd en sinds kort kunnen we onszelf uitbetalen. We proberen wel zo veel mogelijk in het bedrijf te steken.”

Hoe combineer je studeren en ondernemen?

“Het is heel veel, maar het lukt. Vanaf september ga ik mijn scriptie schrijven, dat wordt erg druk. Ik heb alle vakken van het vierde jaar in mijn derde jaar gevolgd, waardoor ik nu wel meer tijd heb. Mijn studie heeft wel een beetje onder mijn bedrijf te lijden: ik heb een half jaar vertraging opgelopen en dat is niks voor mij, want ik wil altijd alles in één keer goed doen.”

Hoe zien jullie de toekomst van het bedrijf?

“Wij hebben in een crisis een groot deel van de markt in onze niche overgenomen. Niet alleen omdat we scherp geprijsd zijn, maar ook omdat wij een vernieuwende aanpak hebben die goed werkt. Mijn compagnon Lotte en ik hebben al tal van andere niches in gedachten waarin we hetzelfde willen doen. Omdat we in de crisis zijn begonnen, kan het alleen maar beter worden. Ik kijk uit naar het moment dat de markt weer aantrekt. Wij zijn er klaar voor!”

Wat is je advies aan studenten die een eigen bedrijf willen starten?

“Probeer niet alleen maar te denken, maar vooral te doen. Als student heb je doorgaans nog weinig verantwoordelijkheden, zoals een eigen huis. In verhouding kun je dus veilig risico’s nemen. Pak die kansen en ga ervoor!”

Elke twee weken interviewen wij een studentondernemer over zijn of haar eigen bedrijf. Heb je ook een eigen bedrijf en lijkt het je leuk jezelf in de rubriek 'Student & Ondernemen' terug te zien? Stuur dan een tweet naar @studentennet, laat een bericht achter op onze Facebookpagina of stuur een mail naar redactie@studenten.net.