Ben je bang dat jij ook te maken hebt met zo’n huisgenoot? Check dan hieronder een aantal signalen waaraan je de gevreesde sloddervos of ingewikkelde eter kan herkennen.

 

Afwas laten staan

Je hebt doorgaans een keuken die je deelt met meerdere huisgenoten. Geen probleem, als iedereen het maar netjes achterlaat. Helaas heb je huisgenoten die het niet zo nauw nemen met hygiëne en andere ongeschreven regels. Zij koken hun maaltje en vervolgens staan de pannen met restanten de rest van de week op het fornuis. Deze resten kun je zelf vervolgens dan wel op het aanrecht zetten, ware het niet dat ook de afwas van de boosdoener deze ruimte al heeft opgeëist. Als je vraagt of hij zijn afwas wil doen, krijg je een bevestigend antwoord maar actie ondernemen blijkt een hele grote stap voor dit individu.

 

Etensresten laten rondslingeren

Een huisgenoot heeft een feestje gegeven en de volgende dag pronken de lege pizzadozen alweer in de gang. Leeg zijn deze echter niet, want naast de restanten pizza hebben ook de muizen dit feestmaal gevonden. Dus naast een stinkende gang heeft het huis er direct een ongedierteplaag bij cadeau gekregen. Je kan natuurlijk zelf de pizzadozen weggooien, maar daarmee maak je het leven van de veroorzaker van de rommel wel heel gemakkelijk.

 

Altijd eten bestellen

Er zijn ook de wat welvarendere studenten (ja, ze bestaan echt) die dankzij hun gebrek aan kookkunsten en motivatie te pas en te onpas eten bestellen. Dit is natuurlijk hun eigen keuze, maar als jij de helft van de tijd de deur moeten open doen voor de man van de bezorging, houdt de pret een keertje op.

 

Jouw eten opeten

Niet iedere student heeft de luxe van een eigen koelkast, maar het delen van een gemeenschappelijke koelkast biedt dan een uitkomst. Tenminste, als de collega-eigenaar maar wel van jouw ontbijt afblijft! Het is immers geen pretje als je ’s ochtends een lekker bammetje kaas wil maken, om erachter te komen dat de kaas op mysterieuze wijze is verdwenen. Nu wil je ook niet om het minste of geringste aan de bel gaan trekken, maar als er vaker dergelijke verdwijningen plaatsvinden, wordt het wel vervelend.

 

Vegetariërs en veganisten

Oké, je kan het ze eigenlijk niet kwalijk nemen en ze zullen het vast en zeker goed bedoelen, maar vegetariërs en (vooral) veganisten zijn een ramp voor ieder huis. Tijdens elke huisavond moet er met hun etenswensen rekening worden gehouden en dat kan soms best lastig zijn. Gelukkig zijn er genoeg recepten die voldoen aan hun voorkeuren, maar zeg eens eerlijk, wat is nou een maaltijd zonder enige vorm van vlees?

 

Beeld: Pixabay/Hans