Mijn keuzeproces: het goede voorbeeld

Het begon allemaal in 2011. Mijn broer had net examen gedaan en stond als eerste van ons gezin voor de keuze om bij een studentenvereniging te gaan of niet. Nu, 5 jaar later, zijn mijn broer, en inmiddels ook mijn zus, lid van een vereniging. En aan al hun verhalen te horen hebben ze de tijd van hun leven!

De goede vrienden die ze er door hebben opgedaan, de toffe activiteiten die ze met elkaar doen, de gezelligheid… Het heeft zeker invloed gehad op mijn besluit om bij een studentenvereniging te gaan. Ze steken me aan! 

Anniek vereniging kiezen bier

Eén grote zuipvereniging? Niet zo mijn ding…

Op onderzoek uit!

Toen ik zeker wist waar ik zou willen gaan studeren en wonen, begon ik meteen aan iedereen met ook maar een béétje ervaring wat betreft studentenverenigingen te vragen welke verenigingen zij zouden aanraden. 

Ik kwam erachter dat bij welke studentenvereniging je het beste kunt gaan, heel erg afhangt van wat voor persoon jij bent en van wat jij verwacht van een vereniging. Wil je lekker veel studentikoziteit? Wil je een erg actieve vereniging? Een grote of een kleine? Toegespitst op bijvoorbeeld een bepaalde sport of niet? Er is zóveel keuze!

Na mijn eigen verwachtingen van een vereniging op een rijtje te hebben gezet, op internet te hebben rondgekeken en vooral na véél verhalen te hebben gehoord, had ik uiteindelijk een paar verenigingen uitgezocht die me tof leken.

Even buurten

Zomaar random een vereniging uit dat rijtje kiezen om me bij aan te sluiten, dat leek me geen goed idee. En dus heb ik in de afgelopen weken al een paar keer samen met een vriendin half verdwaald (kaartlezen is niet mijn sterkste kant) rondgestruind door het centrum van Utrecht, op zoek naar verenigingshuizen en borrellocaties.  

Door echt even een kijkje te nemen bij de verenigingen en er veel mensen te spreken, heb ik een goed beeld gekregen van hoe de verschillende studentenverenigingen in elkaar zitten. Ik kan het iedereen dan ook aanraden om, voordat je je keuze maakt, even langs te gaan!

En wat is dan mijn uiteindelijke keuze?

Tsja, daar kan ik helaas nog niet zoveel over zeggen… Ik ben nog niet bij alle verenigingen die op mijn rijtje staan langs geweest, en een echte keuze heb ik dan ook nog niet gemaakt! Ik denk er nog even over na, oké? ;)

 

Zit jij bij een studentenvereniging?

 

Meer van Anniek