Afgelopen zondag moest ik helaas ook studeren maar heb ik wat meer tijd gemaakt voor mijn pauze. Even lekker naar buiten om een rondje te lopen door het centrum om op de terugweg de boodschappen te halen.

Cultureel doen op een dak

Afgelopen zondag was dit rondje nog wat specialer dan normaal. De Rotterdamse Dakendagen werden namelijk in dat weekend georganiseerd. Tijdens de jaarlijkse Rotterdamse dakendagen worden meerdere Rotterdamse daken geopend voor toeristen. Daarnaast worden er ook veel culturele activiteiten georganiseerd op deze daken.
 

Rotterdamse dakdagen (2)

Zo speelden er verschillende bandjes op meerdere daken maar was er ook de mogelijkheid om mee te doen aan een lesje yoga op een dak. Maar ook lekker lunchen of een kopje koffie drinken op daken was een mogelijkheid. Op het parkeerdak bij de oude V&D werd zelfs een voetbaltoernooi georganiseerd terwijl je op andere daken meer schilderkunst en fotografie kon zien. Overal in de stad zag je borden met de tekst “Je kan het dak op!”

Plein vol dansende mensen

Uiteindelijk kwam ik terecht op Grotekerkplein. Dat plein bij de Laurenskerk waar zo’n vast buitenpodium staat. Tot deze zondag had ik er eigenlijk nog nooit een optreden gezien naast een avond tijdens de Eurekaweek in mijn eerste jaar. Nu stond er een bandje te spelen terwijl het hele plein vol stond met mensen die aan het dansen waren op de muziek. Er hing een hele ontspannen sfeer en meerdere mensen waar aan het kijken terwijl de rest aan het dansen was. Blijkbaar is er deze zomer weer een heel programma gepland voor het plein. Op meerdere dagen zullen er bandjes staan die het plein meeneemt in verschillende muziekstijlen.
 
Rotterdamse dakdagen (4)

Bij elkaar was dit toch wel een heel ander rondje door het centrum dan ik normaal gesproken loop als pauze tijdens het studeren. Laten we hopen dat ik binnenkort niet hoef te studeren als er zulke activiteiten in de stad worden georganiseerd! 
 

 

 

Rotterdam_SW_Banner_large