Voor mij is dit nu een jaar geleden. Aangezien mijn achternaam met een B begint was ik al vroeg aan de beurt en had ik snel het verlossende antwoord: Geslaagd! Dan is het wachten op je vrienden en vriendinnen voordat je echt met elkaar blij kan zijn dat je dit hoofdstuk hebt afgesloten met een mooi diploma. Na de diploma-uitreiking komt dan vaak het besef dat alles gaat veranderen, maar dat hoeft niet per se slecht te zijn.

Een onderwerp dat je boeit

Zelf was ik heel erg toe aan een nieuwe manier van dingen leren, een gerichter onderwerp wat je boeit, in plaats van onvoldoendes halen op een vak dat je hebt gekozen omdat je vakkenpakket nog niet compleet was. 

Het fijne van studeren aan de universiteit is het zelf bepalen hoe je je tijd in gaat delen en de vrijheid die je daarin krijgt. Dit vergt wel veel zelfcontrole en discipline, en iedereen zal op dit vlak meerdere keren op z’n bek gaan.

Geniet en ontwikkel jezelf

Maar naast het studeren heeft het studentenleven zoveel meer te bieden! Dus deze boodschap is voor alle aankomend eerstejaars aan de EUR: geniet van je vakantie, oriënteer jezelf op leuke studentenverenigingen in Rotterdam, want dit zal jouw studententijd zeker verrijken! Studeren is belangrijk, maar jezelf ontwikkelen kan alleen maar in de praktijk en niet in de boeken. Pak mooie feestjes mee, leer nieuwe mensen kennen en daag jezelf uit! 

 

Rotterdam_SW_Banner_large