Ik moet echter eerlijk zeggen dat het buiten een leuke bezigheid voor mij ook een veel te dure bezigheid is geweest. Vooral afgelopen jaar, toen ik nog vaak op en neer reisde naar Breda. Het hebben van een auto en een rijbewijs is zeker een luxe, maar de vraag is of het een overbodige luxe is.

Voor de bouwmarkt?!

Laten we eerst even naar de voordelen van een auto in Rotterdam. Allereerst is het zeker op te merken hoe handig het kan zijn als je veel en grote boodschappen gaat halen, bijvoorbeeld bij een bouwmarkt. Je kunt overal in Rotterdam komen met het openbaar vervoer en je kunt ook overal je boodschappen halen. Maar als je een pot verf van 25 liter en een deur mee wil nemen in het openbaar vervoer krijg je toch een hoop boze blikken.

Buiten Rotterdam

Verder is het ook fijn als je buiten Rotterdam moet zijn aangezien daar geen openbaar vervoer is of wanneer het regent en je geen zin hebt om 10 meter door de regen te lopen naar de dichtstbijzijnde metrohalte.

Openbaar vervoer is overal

Wie de vorige alinea goed leest zal stiekem al een beetje doorhebben waarom ik het hebben van een auto in Rotterdam een nadeel vind. Namelijk het openbaar vervoer dat overal in de stad aanwezig is. Er is bijna geen plek in Rotterdam waar je niet kun komen met trein, tram, metro of bus. De zeldzame plekken waar je niet kunt komen met het openbaar vervoer zijn meestal ook plekken waar je überhaupt niet wil komen. 

Parkeerkosten

Voor de boodschappen heb je de auto niet nodig aangezien je in Rotterdam vaak zelfs lopend de boodschappen kunt doen met hoeveel supermarkten er zijn. Een ander groot nadeel is dat je je in de binnenstad vaak blauw betaalt aan de parkeerkosten. Wie een dagje lekker wil gaan shoppen in het centrum, kan makkelijk de helft van zijn/haar shoppingbudget opzij schuiven voor de parkeerkosten en daarvoor heb je op zijn best een plek waarbij je alsnog met het openbaar vervoer moet om iets te bereiken.

Een onnodig onding?

Al met al moet ik zeggen dat het zeker geen must is om een auto te hebben in Rotterdam, in het alledaagse leven is hij weg te denken en zelfs voor de dingen waar je hem in andere steden zou gebruiken is het een onnodig onding. Mocht je besluiten in Rotterdam te gaan wonen, laat hem dan lekker bij je ouders thuis staan. Misschien hebben zij er dan nog lol van.

 

Rotterdam_SW_Banner_large