Wij kozen voor busbedrijf Pouw Vervoer*, en ik vertel graag hoe ons dat is bevallen!

Tijdens de introductieweek van Rotterdam, de Eurekaweek, vierden we verschillende feesten in onze sociëteit Asker V. Daar wilden we natuurlijk zoveel mogelijk eerstejaars bij hebben, zodat zij kennis konden maken met onze vereniging. Eén probleem: ze moesten vanaf de Maassilo naar het RSG in de Oude Haven komen (25 minuten), en het liefst ook nog op een feestelijke en gezellige manier.

Zit jij in een commissie? Dan heb je misschien iets aan deze tips.

 

1. Regel veel zitplekken

We wilden zoveel mogelijk zitplaatsen, zodat we in één keer veel studenten konden vervoeren. In totaal heeft Pouw Vervoer 150 mensen van de het Eurekaweekprogramma naar het RSG gebracht.

2. Alcohol

Uiteraard wil je dat het feest doorgezet wordt in de bus – of in ieder geval dat de sfeer er al goed in zit. Een busrit van 25 minuten kan er al snel voor zorgen dat de boel inkakt, en dat zou natuurlijk niet goed zijn voor ons als vereniging. We mochten van Pouw Vervoer zelf bier meenemen en uitdelen; echt ideaal!

3. Muziek

Onderdeel van dat feestje is natuurlijk muziek. Gelukkig zaten we niet vast aan standaard-radiozenders, maar mochten we onze eigen muziek via de boxen afspelen.

Het busbedrijf Pouw Vervoer heeft met meerdere bussen de Eurekaweek-lopers naar de vereniging gebracht, wat ervoor zorgde dat ons feest tot in de late uurtjes door kon gaan. Onze Eurekaweek is door veel verschillende factoren fantastisch geweest. Dat het vervoer goed geregeld was, heeft daar zeker aan bijgedragen. 


*Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pouw Vervoer.