Eén avondje per week ga je op stap en dan drink je vaak een biertje. En nog één. Of twee. Of drie, of vier of vijf… Jammer genoeg is dat allesbehalve gezond, zelfs als je dat slechts een avond per week doet. Veel drinken (onder ‘veel’ verstaan we: vier drankjes voor een vrouw en vijf voor een man binnen een periode van twee uur) heeft veel negatieve effecten op je gezondheid.

Gelukkig ben jij slim, en drink je slechts één avond per week, dan valt het best mee. Nou, we hebben slecht nieuws voor je; helaas valt dat nogal tegen. Je kunt beter je alcohol verdelen over de week, in plaats van op een avond heel veel te drinken. 

Je hebt een verhoogde kans op ziekten aan je lever, en het brengt andere organen, zoals je hart en je brein ernstige schade aan. En oh ja, je bent de dag na dat zuipen dus ook vreselijk brak. Geen pretje. En jij denkt slim te zijn door snel flink wat water te drinken voor het slapen gaan, zodat je niet brak wordt? Jammer joh, dat helpt dus geen reet. Het enige wat helpt, is minder drinken.

 

Dagelijks drinken is gezond

Wat je kunt doen om bovenstaande ellende grotendeels te voorkomen, is je alcoholconsumptie verdelen over de week. Drink bijvoorbeeld elke avond één biertje, en heel misschien twee. Op deze manier is alcohol zelfs goed voor je: het verlaagt de kans op diabetes en hart- en vaatziekten. Ook ga je er beter door nadenken. Let wel: dit geldt dus alleen als je één drankje neemt. En het geldt trouwens niet voor iedereen, want voor sommige mensen is zelfs dat ene drankje nog schadelijk. Dus die slogan ‘geniet, maar drink met mate’ is zo verkeerd nog niet.

 

Bron: Greatist