Op het eerste zicht lijkt winnen een kwestie van geluk, na een paar rondjes denk je daar wel anders over. 

 

Benodigdheden

- Drank
- Glas naar keuze (bierglas, shotglaasje, kommetje, wijnglas, oid.)
- Spelers met vlugge vingers

 

Speelwijze

Neem een glas naar keuze, schenk hier een drankje in. Vervolgens legt iedereen zijn vinger op het glas. Stel er doen 5 mensen mee, dan liggen er dus 5 vingers op het glas.
Degene die heeft ingeschonken begint het spel, hij telt af van 3 tot 1. Nadat hij 1 heeft gezegd, mogen de andere spelers hun vingers eraf halen of ze laten liggen. Het is dan de taak aan degene die begint om te gokken hoeveel vingers nog op het glas liggen nadat hij afgeteld heeft. Bijvoorbeeld: “3,2,1.. 4” Hij gokt dus dat nog 4 mensen hun vinger op het glas hebben liggen. Liggen er op dat moment meer of minder dan 4 vingers op het glas, blijft hij in het spel. Liggen er exact 4 vingers op het glas, dan is hij uit het spel.
In beide gevallen is de persoon links van hem aan nu de beurt, die telt ook weer af en gokt het aantal vingers op het glas en blijft in het spel of gaat er uit als hij het juist gokt. Zo ga je het rondje rond totdat er nog maar 1 persoon over is, die heeft verloren en moet de inhoud van het glas drinken. Degene die verliest mag het glas opnieuw inschenken en mag de volgende ronde beginnen.

Regels

Als je aftelt en je erna geen cijfer zegt, is je beurt voorbij en mag degene links van je aftellen.
- Zeg je een onmogelijk cijfer, dan moet je de inhoud van het glas drinken (voorbeeld: er spelen 5 mensen mee en je zegt 6).
- Je hoeft je vinger niet op het glas te houden tijdens het aftellen, maar je moet je vinger op het glas leggen op het begin om aan te geven dat je meedoet.
- Het spel is met best te spelen met 6 spelers, meer of minder kan natuurlijk ook!