Benodigdheden

- Glazen in verschillende formaten: een breed bierglas, een wijnglas, een klein én een groot glas voor een mixdrankje en een shotglas.- Bierviltjes- Dobbelstenen- Verschillende soorten drank

Speelwijze

Voordat je begint, maak je een toren met de glazen drank. Eerst vul je het bierglas, dat je op tafel zet met een viltje erop. Daarop zet je het wijnglas, wederom met een bierviltje. Dan volgen de mixdrankjes en helemaal bovenop plaats je een gevuld shotglaasje. De spelers gooien om de beurt met een dobbelsteen. De eerste die een 6 gooit, at het shotglaasje. De volgende die een 6 gooit, verwijdert het bierviltje, enzovoorts. Dit spel is het leukst als je het met een wat grotere groep speelt.

Variaties

In dit spel gooit de volgende speler de dobbelsteen als degene met een 6 het glas heeft leeggedronken (of het viltje van de toren heeft gehaald). Het is ook leuk om de snelheid wat op te voeren en door te gaan met de dobbelsteen gooien. Gooit iemand een 6 terwijl een andere speler nog aan het drinken is, heeft hij geluk. Voor de drinkers is het dus de kunst om het glas zo snel mogelijk leeg te drinken. Ook kun je ervoor kiezen om extra regels toe te kennen aan andere cijfers. Bijvoorbeeld bij de 1: wijs iemand aan die de volgende ‘stap’ moet doen.

Gebaseerd op The Webtender