Benodigdheden

- Een lange tafel- Plastic bekers - Twee tafeltennisballetjes- Veel bier en eventueel sterke drank- Een doekje (of handdoek), voor het geval je bekers omgooit

Voorbereiding

Aan beide uiteinden van de tafel zet je tien plastic bekers in piramideopstelling (4-3-2-1) neer. De bekers stapel je niet op, maar zet je gewoon allemaal op tafel. Alle bekers vul je met bier, voor de variatie kun je ook random bekers vullen met sterke drank.

Speelwijze

Je verdeelt alle spelers in teams van twee personen. Om de beurt ga je tegen elkaar strijden. Elk team gooit twee keer, dus beide personen in dat team komen een keer aan de beurt. De bedoeling is dat je het balletje in een beker van het andere team mikt. Mik je goed? Dan moeten je tegenspelers de geraakte beker leegdrinken. Het spel is afgelopen als een team geen bekers meer over heeft. Het verliezende team drinkt de overgebleven bekers leeg.

Bijzondere regels

- Als je de bal met een stuiter in een beker mikt, moeten je tegenspelers twee bekers leegdrinken.- Heeft het balletje ook een andere beker geraakt voordat het in de beker is terechtgekomen? Dan drinkt het andere team beide bekers op en krijgt jouw team een beurt extra.- Als beide ballen in dezelfde beker terechtkomen, worden er door het andere team drie bekers leeggedronken.- Mik je mis? Dan drink je een beker aan je eigen kant leeg.

Speltip

Mochten jij en je huisgenoten nog geen bestemming hebben voor het geld in jullie huispot, dan kun je ook besluiten om het officiƫle beer pong-spel aan te schaffen.

Wil je nog meer drankspeltips? Ga dan naar Allesiseendrankspel.nl voor de bekende klassiekers en drankspellen gebaseerd op je favoriete entertainmentproducten.