Het kan zelfs zo ver gaan dat je er een voedselvergiftiging aan overhoudt. 

Als je aan het kokkerellen bent spoel je weleens iets af wat je weer afdroogt met een theedoek. Daarna ga je weer lekker verder met waar je mee bezig was. De bacteriën van je theedoek geef je op die manier door aan het eten dat jij straks naar binnenwerkt.

Koken met je mobieltje

Ook pakken we geregeld onze telefoon tijdens het koken. Onder het snijden van je groenten bijvoorbeeld, na je telefoontje snijd je weer lekker verder. Je hebt het vast wel eens voorbij horen komen: een mobiele telefoon is 10 keer viezer dan een toiletbril. Al deze bacteriën zitten nu op jouw preitje!

Salmonella en E. coli

Zonder er al te veel erg in te hebben pak je zelfs vóór het handen wassen de handdoek er al bij om even snel je handen af te vegen. De bacteriën op je vieze handen komen dan op de handdoek terecht, die je na het handen wassen weer gebruikt om je schone handen te drogen. De salmonellabacterie, die vooral op rauw vlees voorkomt, kan zo lekker groeien.

 

Denk ook eens aan de plekken waar je je telefoon mee naar toe neemt, zoals de badkamer en de wc. Op deze plekken kom de E. coli-bacterie veel voor. Deze kan op je telefoon terechtkomen. En je telefoon pak je later weer tijdens het koken, om dat ene recept op te zoeken… Je kunt het beste papieren doekjes gebruiken voor het drogen van je handen en je telefoon gewoon even helemaal links laten liggen.

Bron: Daily Mail