1. Eten dat op mysterieuze wijze verdwijnt

De restjes van die heerlijke maaltijd van gisteren die je had bewaard voor de lunch van vandaag? Die vond je huisgenoot vannacht na het stappen ook erg lekker.

 

2. Wachtrijen voor de douche

Denk je met haast nog even onder de douche te kunnen springen, is je huisgenoot je nét voor. Dan wordt het kiezen: óf te laat voor college, of jezelf hullen in een walm van deodorant.

 

3. Vieze vaat door het hele huis

“Dat is niet mijn afwas!” zegt iedereen over de stapel op het aanrecht die steeds maar groter en groter wordt. Totdat de goedzak van het huis zich uiteindelijk maar opoffert en de rotzooi opruimt.

 

4. Luidruchtige nachten

Zul je zien dat net wanneer jij je voorneemt eens wat slaap in te gaan halen, een van jouw huisgenoten roet in het eten gooit. Een afterparty na een stapavond, een nachtelijk bezoek van het andere geslacht… Na verloop van tijd kijk je nergens meer van op. Een paar goede oordoppen is dus geen verkeerde investering.

 

5. Bezetting van de wasmachine

Heb je eindelijk alle moed bij elkaar geraapt om die berg was eens een keer op te ruimen, is de wasmachine bezet. En natuurlijk net door de huisgenoot die de hele dag weg is.

 

6. Haren in het doucheputje

Mannelijke studentenhuizen zullen hier iets minder last van hebben, maar voor elk studentenhuis waar één of meerdere vrouwen met lange haren wonen zal dit heel herkenbaar zijn: eens in de zoveel tijd trek je een halve pruik uit het doucheputje.

 

7. De hel die de wc heet

De toiletpot netjes achterlaten na de grote boodschap? Dit gebeurt helaas niet altijd. Om het dan nog maar niet te hebben over de stank die nog wel een goed halfuur blijft hangen. En het wc-papier dat altijd nét op is wanneer jij de grote boodschap achter de rug hebt. “Is er nog keukenpapier?”

 

8. Een heleboel gezelligheid

Maar alle negatieve factoren vallen natuurlijk in het niets bij alle gezelligheid die je ervoor terug krijgt. Nooit alleen hoeven te eten, onverwachtse stapavonden en altijd iemand thuis om tegenaan te lullen na een zware schooldag. Wat wil je nog meer?