Pasta

Je hebt calorierijk voedsel nodig om een goede bodem te leggen, dus daarom is pasta uitermate geschikt. Ook kun je er eindeloos mee variëren. Pasta pesto (met bijvoorbeeld kip, pesto, zongedroogde tomaten, ui en crème fraîche), pasta rood (met rode saus, gehakt en groente) of pasta carbonara (met carbonarasaus, spekjes en groente). Vooral die laatste is aan te raden, omdat vet voedsel ook een prima bodem vormt.

 

Shoarma

Shoarma is ongezond, veel te vet en veel te calorierijk, en daardoor uitermate geschikt als bodem. En er valt meer mee te variëren dan je denkt. Probeer eens shoarma in een wrap in plaats van een shoarmabroodje. Een beetje sla, tomaat, feta en knoflooksaus erbij, en klaar is Kees. Of het in de stad nog steeds gezellig wordt na al die knoflook is nog maar de vraag, maar dat moet je zelf dan maar weten.

 

Stamppot

Een zooitje aardappels is precies wat je nodig hebt om die belachelijk grote hoeveelheid bier op te vangen. En wat is er nu lekkerder dan die aardappels te mengen met boerenkool, andijvie, wortels, uien, rode kool, spekjes, braadworst, rookworst en mosterd? Ehm, oké, misschien is dat alles tegelijk niet zo’n goed idee maar je begrijpt: genoeg variatie mogelijk. Dus waar wacht je nog op? Maak een grote pan oer-Hollandse stamppot, vreet hem leeg en duik het nachtleven in! Succes gegarandeerd.

 

Pizza

Een pizza is een prima bodem voor een avondje keihard drinken. Maar maak die pizza dan wel zelf, want zo’n diepvriesding, dat is drie keer niks. Kant-en-klare pizzabodems zijn gewoon te koop bij de supermarkt, en je mag zelf weten wat je vervolgens op die bodem legt. Smijt hem dus helemaal vol met ham, salami, uien, champignons, ansjovis, artisjokken… ehm, eigenlijk alles waar je zin in hebt, dus. Schuif vervolgens je pizza in de oven, wacht eventjes en voilà; daar is je bodem voor de rest van de avond.

 

Beeld: Pixabay/ubik123