Boeken

Je zult heel wat boeken, readers en syllabi nodig hebben voor je studie. Met een beetje geluk kun je (een deel) tweedehands vinden op Marktplaats, maar voor sommige vakken zul je misschien de nieuwste druk nodig hebben. Check dat dus van tevoren!

Ov-chipkaart met studentenreisproduct

De heilige graal van bijna elke student: een studentenreisproduct. Dat is een hele mond vol, maar wordt meestal studenten-ov genoemd. Let er wel op dat je eerst een ov-chipkaart nodig hebt, waar je dat studentenreisproduct op kunt laden. 

Laptop

Verplicht is het meestal niet, maar een laptop maakt je leven als student echt een stuk makkelijker. Het is namelijk niet te doen om een computer te bemachtigen in de UB, zeker niet in tentamentijd. Bovendien wil/moet je ook weleens tot diep in de nacht door op je eigen kamer. Wat voor laptop je kiest, is deels afhankelijk van je studie; voor sommige studies is een zwaardere laptop aan te raden. We schreven al eens een artikel met dingen waar je op moet letten als je een laptop koopt.

Tip: Stufi van Studenten.net

Doe jij je meeste aankopen online? Doe dat dan in het vervolg via Stufi van Studenten.net! Je krijgt namelijk bij elke aankoop een percentage van het bedrag teruggestort in je account. En dat loopt aardig op, als je je laptop bijvoorbeeld bij Media Markt bestelt. Het opgespaarde bedrag kun je besteden aan gratis festival- en concertkaartjes. Shop, spaar, party!