Het idee? Stufi bij elkaar graaien! Wij vroegen een paar winnaars hoe zij deze extra cash gaan uitgeven. 

Jeffrey (18): “Ik ga mijn nieuwe vrienden trakteren op bier”

Future planet studies, heeft €112,- gewonnen (in het midden van de foto)

introactie winnaar jeffrey

“Ik zag dat mensen steeds achter in de cashmachine gingen staan, maar de wind gaat vanaf de voorkant omhoog. Dus ik ging wat naar voren staan en boog, zodat alles tegen mijn gezicht en nek aan kwam. Alles wat bleef hangen, schoof ik snel onder mijn hand die ik stevig op mijn borst hield. Ik hoef niet lang na te denken over de besteding: ik ga al mijn nieuwe vrienden trakteren op bier! Ik spaar verder niet ergens voor, ik ga van de rest nog wel iets leuks kopen. Moet er alleen nog even over denken.” 

Wilco (24): "Bier!"

Werktuigbouwkunde, heeft €93 gewonnen

den haag wilco

"Ik heb gegraaid alsof er geen einde aan kwam, en dat hielp! Van dit bedrag ga ik biertjes kopen. En dan vooral ook biertjes voor andere mensen. We gaan er in ieder geval van genieten en er een hoop lol mee beleven vanavond!"

Carmen (20): "Mijn studieboeken zijn heel duur"

Hbo-v, won €69 

Den haag Carmen

"Dit bedrag is een mooi beginnetje voor mijn studieboeken. Die zijn namelijk echt heel erg duur: 800 euro." 

Jonas (19): “Ik ben wel toe aan nieuwe schoenen” 

Nederlandse taal en cultuur, heeft €88 gewonnen

introactie winnaar Jonas

“Ik stond wel een beetje krom, maar hield vooral goed de tientjes goed in de gaten. Daarmee loopt het bedrag snel op. Met die harde wind is het vooral zaak om alles stevig vast te houden. Ik woon nu nog in Uitgeest, maar ik wil binnen een paar maanden wel op kamers in Amsterdam.Dat is nog ver weg dus eerst trakteer ik iedereen uit mijn introgroep, ongeveer 15 mensen, op bier. Wat ik daarna nog over heb leg ik bij nieuwe schoenen, daar ben ik echt wel aan toe. Vooral na deze week mogen mijn schoenen vernieuwd worden, ze zijn helemaal afgetrapt door al het feesten!”


Bas (19): “Een cadeautje voor mijn vriendin is een goed idee”

Future planet studies, heeft €83,- gewonnen

introactie winnaar bas bijgesneden

“Ik heb wel een beetje af kunnen kijken van mijn nieuwe vriend Jeffrey, die eerder al €112,- won. Zo heb ik ook voorover gebukt en zoveel mogelijk geld met mijn borst opgevangen en onder mijn hand geschoven. Dan is het een kwestie van stevig vasthouden. Ik weet nog niet precies wat ik ermee ga doen. In ieder geval een biertje kopen voor mijn introweekgroep en met de rest iets leuks kopen. Ik moet natuurlijk ook nog studeren, dus daar wil ik ook wel wat voor sparen. Ik heb wel al boeken dus misschien dat ik maar een cadeautje koop voor mijn vriendin.” Dat vinden wij een goede besteding Bas! 

Toine (17): "Dit ben ik meteen weer kwijt"

Hbo ict, won €75

arnhem toine

"Wat leuk dat ik heb gewonnen! Maar dit geld ben ik wel meteen weer kwijt: ik ga een rondje kopen voor mijn groepsgenoten van de intro."

Levi (19): “Ik moet mijn nieuwe kamer nog inrichten” 

Bèta gamma, heeft €103 gewonnen

introactie winnaar levi

 

“Ik kreeg als tip om zoveel mogelijk rode briefjes, de tientjes, te vangen dus dat heb ik gedaan. Maar ik denk dat ik vooral ook een hoop geluk had. Het is in ieder geval de beste bijbaan die ik ooit heb gehad: in 30 seconden €103 verdienen! Het was ook wel nodig want ik denk dat ik deze week ongeveer €35 per dag heb uitgegeven, dus dit is een goede deal! Ik heb een kamer gevonden in Amsterdam waar ik per september kan wonen. Daarvoor heb ik nog wel een aantal dingen nodig, dus dit geld kan ik goed gebruiken voor een bankstel.” 
 

Wil jij ook makkelijk geld verdienen?

Na 13 verschillende introweken laten wij de cashmachine weer even leeglopen, maar niet getreurd! Met Stufi van Studenten.net kun je geld verdienen door te shoppen. Huh? Ja, echt waar! Je krijgt namelijk gemiddeld 10% van je aankoopbedrag teruggestort op je account. Da’s eigenlijk nóg makkelijker geld verdienen dan zo’n cashmachine! 

 
Auteur: Yvette Kooper