Terrasjes pakken

Iedere studentenziel heeft gedurende de winter het kwik met argusogen in de gaten gehouden, wachtend totdat deze in de avonduren eindelijk boven de 10 graden bleef hangen. Tot die tijd hebben we ons allen tegoed moeten doen aan het drinken van goedkoop, semi gekoeld flesbier op verwarmde, krappe studentenkamertjes. Maar zodra die dag aanbreekt dat de warmte enigszins blijft hangen ‘s avonds, strijken hordes studenten neer op de terrassen, eventueel nog warm aangekleed of onder elektrische verwarmingselementen. Wat gisteravond een uitgestorven, guur stadscentrum was, is vanavond een hotspot van volgepakte terrasjes en gezellige drukte.

 

De barbecue aanslingeren

Als een student aan zomer denkt, denkt hij (onder andere) aan barbecueën. Nou hoeft het natuurlijk niet per se zomer te zijn, een heerlijk zachte lenteavond volstaat prima. Wanneer de zon nog op stralende wijze het lokale stadspark weet warm te houden in de avonduren, stromen de grasveldjes al snel weer vol met picknickkleden, gekruide stokbroden en jawel, wegwerpbarbecues.

 

Speciaalbiertjes wegtikken

Studenten houden van bier, in alle vormen en maten. Maar voor lékker bier is een bepaalde setting nodig. Zo komt een koud witbiertje of een Belgisch speciaalbiertje eigenlijk pas echt tot zijn recht, wanneer je hem drinkt aan het einde van een lange werkdag, languit gestrekt in de tuin, op het balkon of op het terras. Dit is pas genieten!