Zeker nu je net die dure studieboeken hebt aangeschaft en nog blut bent van de topzomer die je hebt gehad. Daarom hebben wij een aantal dingen op een rij gezet waarop jij kan besparen!

 

Bespaar op eten

Dit kan op heel veel manieren! Haal je nog snel even iets in huis voor vanavond? Neem dan de producten met kortingsstickers! Je eet het toch dezelfde dag op. Woon je in een studentenhuis? Probeer dan zoveel mogelijk samen te eten! Het is omgerekend vaak goedkoper om voor meerdere mensen te koken en zo hoef je niet drie dagen achter elkaar hetzelfde bordje nasi naar binnen te werken. Probeer daarnaast echt je eigen lunch mee te nemen (en weersta die heerlijke dingen uit de kantine), dat scheelt ook al heel wat. 

 

Check je abonnementen!

Veel studenten hebben dure nieuwe telefoons en hier horen helaas ook vaak dure abonnementen bij. Check daarom of je echt alles gebruikt uit je bundel. Heb je bijvoorbeeld een bundel met 6GB internet maar gebruik je op school of op de uni altijd de wifi? Ga dan na of je wel echt die 6GB nodig hebt. Dit kan je makkelijk controleren door op een van de laatste dagen voor je een nieuwe bundel krijgt online te checken hoeveel je nog over hebt. 

 

Controleer je verzekeringen

Veel studenten gebruiken weinig zorg. Waarom zou je dan niet besparen op je zorgverzekering? Er zijn vaak speciale verzekeringen voor studenten en anders kun je je eigen risico omhoog zetten. Even wat tijd investeren om dit uit te zoeken kan je heel wat knaken opleveren.

Maak gebruik van je studentenpas

Niet alleen krijg je met je studentenpas vaak korting bij musea en soms zelf bij winkels, je kunt vaak ook goedkoper sporten! Vergeet je daarnaast ook niet aan te melden voor Stufi van Studenten.net. Met dit online programma spaar je geld wanneer je online shopt! 

 

Spreek vaker thuis af

Uitgaan en terrassen is natuurlijk hartstikke leuk, maar na een paar uurtjes kan de rekening nog wel eens tegenvallen. Spreek daarom eens vaker thuis af of ga een avondje naar het park! Scheelt een hoop kosten en is minstens net zo gezellig. 

Wees creatief

Verkoop bijvoorbeeld kleren en schoenen die je nooit meer draagt. Misschien krijg je er niet heel veel voor, maar alle kleine beetjes helpen. En probeer zelf ook zo goedkoop mogelijk dingen te kopen. Kijk bijvoorbeeld op Facebook bij de Weggeefhoek van de stad waar jij woont, of stap eens de kringloopwinkel binnen.