Dagjes uit

Het grote voordeel aan wonen in de Benelux is dat je niet alleen in eigen land terecht kunt voor allerlei dagjes uit. Er zijn genoeg pretparken, dierentuinen en parken in Nederland en onze buurlanden te vinden. Het is dan ook prima om een aantal dagen in de zomer gewoon erop uit te gaan en van het zomerse weer te genieten.

Festivalletjes

Nog zo’n voordeel aan in Nederland wonen: er zijn super veel festivals! Van goedkoop (of zelfs gratis) tot enorm duur, we hebben alles. En die goedkope of gratis festivals zijn natuurlijk extra aantrekkelijk voor een student. Als het lekker weer is heb je dan een hele dag om te genieten van wat muziek en drankjes!

Verkennen

Als je in een (grote) stad woont, is de kans groot dat je die nog niet helemaal hebt gezien. Ga bijvoorbeeld eens naar dat grote park aan de andere kant van de stad waar je nog niet bent geweest of wandel eens om de stad heen. Niet de meest spannende bezigheid, maar als het lekker weer is kom je de dag zo wel goed door. Wie weet kom je nog wel een ontzettend leuk nieuw terrasje tegen met heerlijk bier tegen!
Nieuwe sport
In de zomer is het weer vaak prima voor allerlei buiten sporten. Probeer dus eens iets nieuws uit dat je, eventueel met vrienden, in de buitenlucht kunt doen. Kijk bijvoorbeeld eens of er in je omgeving een veld of vereniging is waar je een leuke buitensport kunt doen. Of begin weer aan een sport waar je door je drukke studie geen tijd meer voor had.

Lokale evenementen

Check de gemeente website of Facebook pagina of er nog leuke evenementen op de planning staan. Meestal heb je in de zomer wel een aantal festivalletjes (in mijn omgeving zijn er bijvoorbeeld een paar bier- en wijnproeverijen in het centrum). In de zomer