Je rekenmachine vergeten

Het gebeurt af en toe écht: je rekenmachine vergeten tijdens bijvoorbeeld  een wiskunde examen. PANIEK! Gelukkig zit er soms een held in de klas die twee rekenmachines meegenomen heeft.

Een verkouden klasgenoot

Helemaal kut, die verkouden of hoestende klasgenoot. Al helemaal wanneer je een luistertoets hebt! “Ja, hallo zo kan ik me toch niet concentreren? Mag zij niet even ergens anders gaan zitten?” 

Honger hebben

Je maag begint flink te knorren en dat in een doodstille examenzaal. Top. Hier zit je echt op te wachten! Je bent al door je snacks heen en kan je zo helemaal niet meer goed concentreren. Volgende keer toch maar extra snacks meenemen.

Knisperende verpakkingen

Over snacks gesproken: het is ook echt enorm irritant wanneer iemand besloten heeft een of andere super knisperende, luidruchtige verpakking open te maken tijdens het examen. Had daar van te voren even over nagedacht!

Naar de wc moeten

“Shit, was ik voor dit examen toch nog maar even snel gegaan. Als ik nu ga, mis ik weer extra tijd om de vragen te beantwoorden.. Maar concentreren is ook weer lastiger zo. What to do?"

De eerste vraag niet weten

Great. Je opent het examen en weet de eerste vraag niet. Dit begint al helemaal goed. Gaat de rest van het examen ook zo moeilijk zijn?

Klasgenoten die het examen super vroeg inleveren

“HUH, hoezo is hij nu al klaar? Ik moet echt nog 4 vragen! Of zou hij de helft van de vragen gewoon geskipt hebben? Oke, ik moet echt weer even focussen, kom op!”  

Antwoorden nabespreken

“Wat had jij bij vraag 2? Ik had 218.” “218? Oh, ik had 34.” Top, hier krijg je alleen maar extra stress van. Sowieso dat je dat examen verknald hebt. Die ga je thuis niet meer nakijken.

Deze struggles maken jouw leven als eindexamenkandidaat er niet makkelijker op. Wij wensen je in ieder geval veel succes, you can do it!